FOTO Paljenjem prve adventske svijeće počeo Mali Advent u Marofu

Varaždinske vijesti | 27.11.2021. u 21:48h | Objavljeno u Našim krajem

U blagdanski ukrašenom Novom Marofu, kod Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ večeras je zapaljena prva adventska svijeća te je tako započeo Mali Advent u Marofu, u organizaciji Turističke zajednice grada Novog Marofa i Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof. Nastavljena je tradicija započeta prije nekoliko godina, kojom Novomarofčani prigodno ulaze u vrijeme Došašća.

Blagoslov svijeće je predvodio fra Nikola Šantek koji je podsjetio da je Advent iščekivanje dana rođenja Isusa Krista, Božića, te da se u ove dane pripremamo da bi živjeli u miru, slozi i zajedništvu kako je potrebno u ovo zahtjevno vrijeme.

Prvu je adventsku svijeću zapalio gradonačelnik Siniša Jenkač.

– Moramo vjerovati u sebe i onda ćemo lakše prebroditi probleme. Previše slušamo vijesti, opterećujemo se, postajemo depresivni. Pred nama je Božić, veselje i želim vam u tom duhu mira, zadovoljstva, zdravlja – čuvajte se i cijepite se – ljubavi, zajedništva. Zajedništvo nas je uvijek, a hrvatski narod to može posvjedočiti, sačuvalo i držalo na okupu. Neka nas čuva i dalje – poručio je Jenkač.

Nakon paljenja svijeće koncert na otvorenom održao je Antonio Tkalec, kantautor i skladatelj moderne duhovne glazbe.

Renata Horvatić, voditeljica Turističke zajednice grada Novog Marofa, najavila je prigodne programe i sljedećih subota.

– Kako smo najavili, idemo korak po korak. U planu je koncert KUD-a Marof, drugi manji koncerti, doček Djeda Mraza, programi za djecu. Sve ćemo to organizirati sukladno epidemiološkoj situaciji koju pratimo pa ćemo programe najavljivati za svaki tjedan posebno – kazala je Horvatić.