FOTO Osnovna škola Beletinec proslavila svoj dan: "Nije moglo biti uzbudljivije!" Foto: OŠ Beletinec

FOTO Osnovna škola Beletinec proslavila svoj dan: "Nije moglo biti uzbudljivije!"

Varaždinske vijesti | 7.6.2023. u 10:26h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Osnovna škola Beletinec u petak 2. lipnja proslavila je svoj dan.

- Ove godine povodom Dana škole učenici i učitelji, stručna služba i ostali djelatnici škole, s velikom radošću su organizirali više aktivnosti u školi, u Rekreacijskom centru "Slugovine" (uz organizacijsku pomoć gospodina Meštrića), jednodnevnim izletom u Beč, prijestolnicu Republike Austrije, te u "Family Park" u obližnjem Eisenstadtu, domovini Gradišćanskih Hrvata - napomenuli su iz škole.

Slavlje je započelo u petak u školskoj dvorani OŠ Beletinec motivacijskim plesnim programom učenica nižih razreda uz koje su zaplesali i svi ostali učenici razredne nastave.

osnovna_skola_beletinec_dan_skole_02062023_2.jpg

Nakon toga živopisnog uvoda, ravnateljica škole Nataša Fadiga započela je s podjelom zahvalnica i nagrada učenicima i njihovim mentorima koji su tijekom ove školske godine postigli izvanredne rezultate.

osnovna_skola_beletinec_dan_skole_02062023_7.jpg

Bilo je tu zaista mnoštvo natjecanja na županijskoj razini: od informatike, fizike, kemije, njemačkoga jezika, geografije, tehničke kulture do Lidrana te iznimnih rezultata u Tjednu kajkavske kulture, brzom čitanju u hrvatskom i u njemačkom jeziku, natjecanju Sigurno u prometu, Čitanjem do zvijezda.

Treće godine zaredom zadrugari Učeničke zadruge Beletinček istaknuli su se rezultatima na državnom natjecanju. Također su se i učenici razredne nastave istaknuli trudom i zalaganjem na različitim područjima. Mnogi su sudjelovali u likovnim i literarnim natječajima, radili su razredne projekte, izradili nekoliko slikovnica, bili su gosti VTV televizije, sudjelovali u brzom čitanju njemačkoga jezika te ostvarili iznimne rezultate na 5. Balogijadi, a među najmlađima škola ima i najčitačicu Varaždinske županije.

Nakon svečanog dijela svi zajedno su se pješice uputili u Rekreacijski centra Slugovine na druženje i rekreaciju.

osnovna_skola_beletinec_dan_skole_02062023_1.jpg

osnovna_skola_beletinec_dan_skole_02062023_3.jpg

Svi su odlično iskoristili slobodno vrijeme u prirodi uz natjecateljske igre, istraživanje i odmor.

osnovna_skola_beletinec_dan_skole_02062023_4.jpg

U subotu, 3. lipnja, u ranim jutarnjim satima učenici predmetne nastave i njihovi učitelji otputovali su u Beč. Putujući kroz Sloveniju, Austriju i Mađarsku, učenici su upoznali kulturnu baštinu susjednih zemalja. Posebno oduševljenje pokazali su obilazeći sam centar Beča i ljetnikovca / palače poznate carice Sissy.

osnovna_skola_beletinec_dan_skole_02062023_5.jpg

- Do jedva dočekanog "Family Parka" prolazili su kroz živopisna sela Gradišćanskih Hrvata koja izgledom podsjećaju na naša, slavonska. U Parku sreći i veselju nije bilo kraja. Od "Vlaka smrti" do mnoštva vrtuljaka i igara na vodi i u zraku, tijekom poslijepodneva nije bilo učenika kojem je bilo dosadno ili učitelja koji nisu uživali kao da su ponovno djeca - naveli su iz škole.

osnovna_skola_beletinec_dan_skole_02062023_6.jpg

- Sa željom da se ponovno organiziraju takve i slične aktivnosti ne samo za Dan škole, nego i tijekom školske godine, svi su se puni pozitivnih dojmova vratili svojim kućama. To je Dan škole za pamćenje jer nije mogao biti uzbudljiviji! - istaknula je učiteljica Suzana Đurasek Divjak.