FOTO Općina Trnovec Bartolovečki podijelila 12 novih naknada za bebe Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

FOTO Općina Trnovec Bartolovečki podijelila 12 novih naknada za bebe

I.D./Varaždinske vijesti | 16.12.2016. u 14:24h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U Općini Trnovec Bartolovečki po četvrti su put ove godine podijeljene naknade za novorođene. Nakon što je u travnju uručeno 17, početkom srpnja 10 i u rujnu 17, u petak je podijeljeno 12 novih naknada, čime je ukupna brojka ove godine veća u odnosu na prošlu. Iako je riječ o samo jednoj naknadi, više veseli lagani uzlazni trend jer Općina Trnovec Bartolovečki već godinama bilježi negativan prirodni prirast.

Roditeljima novorođenih uručen je iznos od 2.000 kuna za pokrivanje dijela troškova nabavke dječje opreme, dodataka dječjoj prehrani, ali i za razne druge potrebe koje su svakako velike u prvih nekoliko mjeseci života djeteta. Pozdravljajući okupljene roditelje, načelnik Zvonko Šamec naglasio je da je ovo najljepši mogući završetak godine budući da su nedavno potpisani ugovori za stipendiranje studenata, a danas su podijeljene i naknade za najmlađe mještane.

U četvrtak smo donijeli novi proračun za iduću godinu u kojoj ćemo zadržati razinu izdvajanja za naše najmlađe mještane. I dalje ćemo pomagati u prvim mjesecima života malenih kada se roditelji sreću s velikim brojem novih troškova koji svakako nisu mali. Visoku razinu izdvajanja zadržali smo i kroz sufinanciranje ekonomske cijene vrtića, preko programa predškole te sufinanciranja raznih programa osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja sve do financijske pomoći za naše studente preko stipendija – izjavio je Šamec.

Naglasio je da bi ga najviše obradovalo kada bi iznos utrošenih sredstva za naknadu novorođenima rastao iz godine u godinu jer bi to značilo da je i sve više beba u Općini. U 2015. godini, za 55 novorođenih, Općina je izdvojila 110.000 kuna, a u ovoj godini za 56 beba 112.000 kuna.

Načelnik je ujedno svim roditeljima, njihovim prinovama u obitelji, kao i svim mještanima Općine Trnovec Bartolovečki zaželio miran i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu 2017.

 

Galerija slika