FOTO Općina Sračinec zaželjela dobrodošlicu novom župniku Foto: Općina Sračinec

FOTO Općina Sračinec zaželjela dobrodošlicu novom župniku

Varaždinske vijesti | 4.9.2023. u 09:12h | Objavljeno u Našim krajem

Nedavno je imenovan novi župnik Župe sv. Mihaela arkanđela u Sračincu, preč. Stjepan Mostečak.

Jučer nakon mise, u ime Općine Sračinec, dobrodošlicu mu je zaželio načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

sracinec_misa_novi_zupnik_04092023_1.JPG

- Poštovani župniče, želim Vam u svoje ime, u ime vodstva Općine Sračinec te u ime svih mještana naše općine zaželjeti iskrenu dobrodošlicu. Za svog službovanja u Varaždinskim Toplicama ostavili ste dubok trag, kako u duhovnom, tako i u materijalnom smislu. Vjerujem da ćemo ostvariti odličnu suradnju, a sve samo s jednim ciljem - boljim životom naših mještana. Radujemo se vašim propovijedima, vašem duhovnom vodstvu i svemu što ćete dobro napraviti u Vašoj novoj župi, u nama ćete uvijek imati partnera i prijatelja - istaknuo je u svom obraćanju načelnik Novoselec.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić predao je župniku prigodne poklone.

sracinec_misa_novi_zupnik_04092023_7.JPG

U nedjelju 27. kolovoza 2023. preč. Anđelko Košćak, u ime Varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša, uveo je posebnim liturgijskim obredom u službu novog župnika preč. Stjepana Mostečaka, koji se na kraju svete mise ukratko predstavio svojoj novoj vjerničkoj obitelji u koju je došao nakon službe župnika u Varaždinskim Toplicama te dušobrižnika u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju i dekana Varaždinskotopličkog dekanata.

Stjepan Mostečak rođen je 1. prosinca 1959.g. u župi Bednja, gdje je pohađao osnovnu školu nakon koje je nastavio srednjoškolsko obrazovanje u Interdijecezanskoj srednjoj školi za spremanje svećenika u Zagrebu na Šalati. Po odsluženju vojnog roka nastavio je studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, a zaređen za svećenika po rukama nadbiskupa, sada sluge Božjeg, kardinala Franje Kuharića na Petrovo 1985. godine.

Prve tri godine svećeničkog života proveo je kao kapelan u župi Presvetog Trojstva u Nedelišću nakon čega je imenovan župnikom u župi Stari Gradac kod Pitomače u kojoj je proveo punih četrnaest godina, od kojih je pet posljednjih župa Stari Gradac bila u sastavu novoosnovane Požeške biskupije.

Godine 2002. imenovan je župnikom u župi Orehovica u Međimurju, te je za to vrijeme vršio i službu povjerenika za pastoral Roma Varaždinske biskupije i člana odbora HBK za pastoral Roma, te dekana Čakovečkog dekanata. Nakon iznenadne smrti župnika u Varaždinskim Toplicama preuzeo je župu sv. Martina u veljači 2009. godine, a službu dušobrižnika u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama vrši od 2016. godine, te je u dva mandata vršio službu dekana Varaždinskotopličkog dekanata.

U svome obraćanju vjernicima novi župnik je između ostalog rekao da je poslušao preuzv. biskupa koji ga je poslao u župu Sračinec te da dolazi otvorena srca i vjeruje da će se sa novim župljanima lijepo slagati.

S osobitom zahvalnošću spomenuo se dvojice župnika koji su ovdje bili prije njega te je rekao kako je lijepo čuti od vjernika kako s ponosom govore o mnogim stvarima koje je uveo još velečasni Gabud, te kako je vlč. Siniša Dudašek marljivo održavao crkvu, kapele i okoliš crkve, promovirao Župu, ostavio trag svojom otvorenošću i spontanošću te osobito privukao mnoge Crkvi.

sracinec_misa_novi_zupnik_04092023_2.JPG

sracinec_misa_novi_zupnik_04092023_3.JPG

sracinec_misa_novi_zupnik_04092023_4.JPG

sracinec_misa_novi_zupnik_04092023_5.JPG

sracinec_misa_novi_zupnik_04092023_6.JPG

sracinec_misa_novi_zupnik_04092023_8.JPG

sracinec_misa_novi_zupnik_04092023_9.JPG