FOTO: Okupili se slikari u Brezničkom Humu na 6. likovnoj koloniji Sveti Martin

J.Š./Varaždinske vijesti | 14.5.2017. u 13:23h | Objavljeno u Našim krajem

Slikari iz Zagreba, Dugoga Sela, Ivanića, Zeline, Varaždina, Novog Marofa, Zagorja i Međimurja jučer su se okupili u Brezničkom Humu na 6. likovnoj koloniji, kako bi u zajedničkom druženju i stvaranju naslikali 30-tak djela.

Slikarske inspiracije ovoga subotnjeg prijepodneva nije nedostajalo unatoč proljetnom kišovitom vremenu, ali i temi - koja je ove godine godine slobodna.

Likovnoj koloniji Sveti Martin u Humu odazvali su se akademski slikar Nedjeljko Tintor, potom Vladimir Zopf, Katica Trumbetaš, Dubravka Mijatović, Marija Pukec Žigić, Višnja Jakšić i drugi, ali i domaći likovni umjetnici Vesna Gužvinec iz Novog Marofa, Ivica Nemec i Marijan Sekovanić iz Brezničkog Huma.

Organizator i pokrovitelj likovne kolonije je općina Breznički Hum, a domaćin Dobrovoljno vatrogasno društvo u čijem se vatrogasnom domu kolonija održava tijekom cijeloga subotnjeg dana.

Aukcija nastalih slika tradicionlano će biti upriličena krajem godine uz božićne blagdane, a novac prikupljen od prodaje slika donirat će se u humanitarne svrhe.

Galerija slika