FOTO Održano tradicionalno proštenje kod kapele svetog Roka u Druškovcu

Varaždinske vijesti | 17.8.2023. u 17:30h | Objavljeno u Našim krajem

U Druškovcu u Općini Maruševec jučer je održano tradicionalno godišnje proštenje, uz mnoštvo okupljenih vjernika koji su molitvom i pjesmom proslavili blagdan svetog Roka, zagovornika bolesnika i zaštitnika od kuge i kolere.

Obilježavanje blagdana svetog Roka u Druškovcu započelo je trodnevnim duhovnim pripremama u večernjim satima, dok je na sam blagdan kod kapele svetog Roka služena sveta misa na otvorenom, koju je predvodio župnik Župe Kneginec, vlč. Ivica Puškadija.

Svojim su nastupom misno slavlje uveličali članovi i članice Ženske vokalne skupine svetog Jurja iz Maruševca, Zbor mladih, Zbor odraslih i pjevači iz Druškovca. Prigodni program pucanjem iz kubura, već tradicionalno nakon svete Mise i ove su godine izveli članice i članovi Kuburaške udruge Maruševec KUM.

Osim brojnih mještana Druškovca, kao i Maruševčana iz drugih naselja te hodočasnika iz okolnih mjesta, misnom su slavlju i proštenju prisustvovali načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, načelnik Općine Vinica Branimir Štimec te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.