FOTO: Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Martijanec

| 11.11.2016. u 20:45h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Martijanec nastavljeno je obilježavanje blagdana Svetog Martina i Dan općine u školskoj sportskoj dvorani u Martijancu.

Načelnik Općine Martijanec Marijan Horvat, obračajući se gostima u svom je pozdravnom govoru istaknuo da je općina bogata prirodnim ljepotama i kulturnom baštinom te da ima dobru prometnu infrastrukturu pa podsjetio na odrađene projekte u prošlih godinu dana i najavio planove za naredni period.

Radi daljnjeg napretka života na našem području poduzimamo niz mjera kako na području komunalne tako i na području društvene infrastrukture, ali i na polju razvijanja i očuvanja kulturne baštine. Poduzimamo sve što je u našoj moći kako bi ostvarili najveći mogući napredak na unapređenju obrazovanja i odgoja naše djece te sporta – rekao je Horvat te naglasio što je sve učinjeno.

Pozdravnim je govorom svim uzvanicima i mještanima Dan Općine čestitao i župan Predrag Štromar koji je pohvalio rad načelnika Horvata.

Već nekoliko godina govorim što je sve načelnik odradio za ovu općinu. Prije se puno pričalo, a sada se puno radi. Više bi se napravilo da nije bilo krize. Gospodarstvo raste i bit će prostora u državnom proračunu za sjever Hrvatske, za izgradnju škole i vrtića u Martijancu – rekao je Štromar dodavši da je dokumentacija za vrtić gotova i čeka se natječaj, a županijske će im službe biti na pomoći.

Dan Općine čestitao je i saborski zastupnik Josip Križanić obečavši pomoć u projektima za razvoj Martijanca dok su se za kulturno – umjetnički program nakon sjednice pobrinuli Kulturno umjetničko društvo Martijanec i učenici Osnovne škole Martijanec.

Sutra, u subotu u 18 sati nastavlja se s proslavom Dana Općine te će se održati Etno dan u Društvenom domu Martijanec. Za razgled će biti postavljena retrospektivna izložba radova Mire Horvat, Frizerski salon Kristina će se predstaviti revijom etno frizura, a događanja će popratiti Tamburaški sastav Varaždinske glazbene udruge.

Ovogodišnja proslava Dana Općine Martijanec završiti će koncertom za trubu i orgulje, koji će profesori Mario Perestegi na orguljama i Dario Teskera na trubi izvesti u nedjelju u 17 sati u crkvi sv. Martina.