FOTO Održana izvještajna skupština DVD Martijanca, najavljen novi vatrogasni dom

VV | 10.3.2023. u 08:30h | Objavljeno u Našim krajem

DVD Martijanec održao je 4. ožujka 127. po redu izvještajnu sjednicu skupštine na kojoj su bili nazočni brojni vatrogasci iz zemlje i inozemstva.

Pored pobratimljenih društva iz Slovenije sjednici su nazočili i vatrogasci iz Srbije, kao i pobratimljena društva iz Bjelovarsko-bilogorske županije te Koprivničko-križevačke županije 

Svoje su predstavnike na sjednici imale i brojne Udruge s područja općine Martijanec, kao i udruge s područja Varaždinske županije s kojima DVD Martijanec usko surađuje. Predsjednik DVD-a Martijanec Saša Lenček po 23. puta u svom predsjedničkom mandatu vodio je izvještajnu sjednicu Skupštine Društva. Sjednici su nazočili i načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ, predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Golubić, kao i župnik Župe Martijanec Leon Lozančić, pri čemu je potonji ujedno i operativni član operativne postrojbe DVD-a Martijanec.  Vatrogasnu zajednicu Varaždinske županije predstavljao je Dejan Ivannušec, član Zapovjedništva.

U bogatom prikazu izvješća o rada za proteklu godinu, kroz presjek svih događanja i intervencija vidljivo je kako vatrogastvo u Martijancu živi svakoga dana, s obzirom na uloženo ogromno vrijeme i trud prikazano putem video zida, popraćenog mnogobrojnim fotografijama. Valja posebno naglasiti kako Društvo danas broji 28 operativaca, a specifično je po tome što je među njima čak 17 žena.

Središnji dio izlaganja posvećen je planu rada za ovu godinu, čijom bi realizacijom Društvo doživjelo veliku prekretnicu s obzirom na planiranu izgradnju novog vatrogasnog doma, za što je Općina Martijanec izvadila građevinsku dozvolu te zajednički s vatrogascima izradila idejno rješenje odnosno glavni projekt novog vatrogasnog doma u Martijancu, u vrijednosti od 1,6 milijuna eura. 

Na kraju sjednice bila su podijeljena vatrogasna odlikovanja i priznanja najzaslužnijim članovima. U Društvo je pritom pristupilo 10 novih članova u kategoriji pomlatka koji su u biti nova budućnost vatrogastva u Martijancu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci