FOTO Održana 1. Zelendvorska avantura i 2. utrka rekreativaca Bombellesovom trasom Foto: Općina Petrijanec

FOTO Održana 1. Zelendvorska avantura i 2. utrka rekreativaca Bombellesovom trasom

Varaždinske vijesti | 14.6.2024. u 09:18h | Objavljeno u Našim krajem

U subotu i nedjelju 8. i 9. lipnja u izletištu Zelendvor održana je nova rekreativno-zabavna manifestacija pod imenom "Zelendvorska avantura". Ova manifestacija predstavlja iskorak za Općinu Petrijanec prema stvaranju novog sadržaja namijenjenog i lokalnom stanovništvu, ali i privlačenju posjetitelja iz cijele Varaždinske regije.

"Zelendvorska avantura" koncipirana je tako da je, uz središnje sportsko-rekreativno događanje, 2. utrku rekreativaca Bombellesovom trasom, bio organiziran raznolik popratni program usmjeren na obiteljsku zabavu. Sadržaji su bili podijeljeni u četiri zone: sportsko-rekreativnu, kreativnu, piknik i zabavnu zonu, koji su u nedjelju, 9. lipnja, okupili brojne posjetitelje.

Druga utrka rekreativaca Bombellesovom trasom trčala se u četiri dužinske kategorije: 1,5 km, 2,5 km, 5 km i 10 km. Ukupno je sudjelovalo 120 trkača i trkačica, od kojih su najbrži bili:

1,5 km:
M
Florijan Mihalić
Filip Pižeta
Marko Pavličević

Ž
Julia Hohnjec
Jelena Hrženjak
Magdalena Vujasinović

2,5 km

M
Filip Pižeta
Ervin Sokač
Marko Pavličević

Ž
Nikolina Kolenko
Hana Kolenko
Anica Zrinski Belščak

5km

M
Miroslav Florjan
Tomislav Balaško
Vito Lukačić

Ž
Violeta Svetec
Sandra Andrašek

10km

M
Dejan Hlebar
Patrik Mihalić
Aleksandar Ivančov

Ž
Jasenka Martinez
Marija Ključarić

Rezultati su dostupni na: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2334

Pobjednici i pobjednice u svim kategorijama te najstariji, najmlađi, najbrojnija obitelj i najbrojnija ekipa škole ili vrtića dobili su i prigodne nagrade. Utrku su organizirali Općina Petrijanec i AK Sloboda uz podršku Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije, Školskog sportskog saveza Varaždinske županije, Dječjeg vrtića "Bambi” te NTL grupe kao glavnog sponzora, a dio sredstava prikupljenih na startninama uplaćen je kao donacija Udruzi za ranu intervenciju Varaždinske županije.

Nedjeljni zabavni i obiteljski program koji je donio sadržaje poput timskih igara za velike i male "Give me 5", prigodni lov na blago, radionice "Zagonetno drvo", jahanje konja, oslikavanje lica, piknik zonu i koktel-majstora okupio je brojne posjetitelje, prije svega cijele obitelji koje su u hladu izletišta "Zelendvor" proveli zabavno i aktivno poslijepodne.

U nastavku pogledajte veliku fotogaleriju: