FOTO: Odavanjem počasti stradalim kolegama u Ivancu obilježen Dan domovinske zahvalnosti

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.8.2019. u 10:50h | Objavljeno u Našim krajem

Proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Ivancu su, u suradnji sa župom Ivanec i Pčelarskom udrugom Čmalico iz Bednje, u ponedjeljak organizirali Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec.

Pripadnici udruga priključili su se odavanju počasti kod spomen obilježja u Ivancu, te kod spomen križa na ivanečkom groblju koje je organizirao Grad Ivanec, a dio ih je odao počast na lepoglavskom groblju, koje je organizirala udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava.

Proslava je nastavljena svetom misom u ivanečkoj župnoj crkvi, nakon koje se na prostoru ispred crkve predstavila Pčelarska udruga Čmalico, čiji su članovi zainteresiranim građanima govorili o pčelarstvo, počastili ih medicom, te im darovali 100 staklenki domaćeg meda.

Ova je akcija pčelara, među kojima ima veliki broj hrvatskih branitelja, izazvala neskrivene simpatije okupljenih građana. Uslijedila je kratka svečanost, tijekom koje je Marijan Vusić, član predsjedništva UDVDR Ogranak Ivanec, u prigodi njegova odlaska iz Ivanca, župniku Zoranu Gložiniću uručio Zahvalnicu za višegodišnu uspješnu suradnju.

Župnika Gložinića je u ime Pčelarske udruge Čmalico darovao i njen predsjednik Danijel Godinić, a nakon župnikove zahvale, nazočnima se kratko obratio i Branko Družinić, predsjednik UDVDR Podružnice Varaždinske županije.

Nakon toga je proslava nastavljena u vjeronaučnoj dvorani župe Ivanec, gdje se uz druženje i prigodni domjenak pričalo o raznim temama, od onih vezanih uz akciju „Oluja“ i Domovinski rat, preko pčelastva, sve do onih s vjerskom tematikom, pa i šire.