Koncert "Valentinovo uz klape" u Novom Marofu Foto: Grad Novi Marof

FOTO: Novomarofčani Valentinovo proslavili uz klapsku pjesmu

Varaždinske vijesti | 17.2.2018. u 10:51h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U punoj dvorani Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu u petak, 16. veljače, održan je koncert "Valentinovo uz klape".

Tradicionalni koncert za koji se redovno traži ulaznica više organiziraju Kulturno-umjetničko društvo Marof i njegova sekcija Klapa Marof. Ove godine Valentinovo su Novomarofčanima uljepšali Klapa Motovun, Ženska klapa Allegre, koja je "uskočila" umjesto Ženske klape Armorin iz Zagreba, čiji je nastup morao biti otkazan zbog bolesti, Tamburaški orkestar Centra tradicijske kulture Varaždin i domaćini – Ženska vokalna skupina Zipka i Klapa Marof.

KUD Marof i njegove muška Klapa Marof i ženska klapa Zipka jedni su od najaktivnijih udruga u Novom Marofu. Iz predanog rada i velike volje ovih zaljubljenika u pjesmu nastaju radovi koji uvijek izmame osmjeh na lice, a to je posvjedočila i prepuna dvorana Kulturnog centra.

Pokrovitelji koncerta "Valentinovo uz klape" bili su Grad Novi Marof i Turistička zajednica Grada Novog Marofa, a u organizaciji je sudjelovalo Pučko otvoreno učilište Novi Marof uz Kulturni centar "Ivan Rabuzin".

Ni ove godine novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač nije propustio priliku da uživa u dobroj klapskoj pjesmi. Na kraju je zahvalio i organizatorima i izvođačima što su vjernoj novomarofskoj publici priredili još jedan odličan koncert. Uz gradonačelnika Jenkača na koncertu su bili i njegovi zamjenici Ivan Tuk i Ivica Šantek te pročelnik Upravnog odjela Varaždinske županije za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović.

novi-marof-Valentinovo_koncert_klape-1.JPG

novi-marof-Valentinovo_koncert_klape-2.JPG

novi-marof-Valentinovo_koncert_klape-3.JPG

novi-marof-Valentinovo_koncert_klape-4.JPG

novi-marof-Valentinovo_koncert_klape-5.JPG

novi-marof-Valentinovo_koncert_klape-6.JPG

novi-marof-Valentinovo_koncert_klape-7.JPG

novi-marof-Valentinovo_koncert_klape-8.JPG