FOTO Nikad više ekipa na 21. memorijalu "Kruno Modrić" u Leskovcu Topličkom Foto: Grad Varaždinske Toplice

FOTO Nikad više ekipa na 21. memorijalu "Kruno Modrić" u Leskovcu Topličkom

Varaždinske vijesti | 17.7.2023. u 09:48h | Objavljeno u Našim krajem

Ovoga se vikenda u Leskovcu održao 21. po redu Memorijal "Kruno Modrić". Uvijek popularno vatrogasno natjecanje ovoga je puta nadmašilo samo sebe.

Memorijal, koji organizira DVD Leskovec, ujedno je bio i dio Kupa Vatrogasne zajednice Varaždinske županije za podmladak i mladež.

Kako su istaknuli zapovjednik DVD Leskovec Dejan Denzić te predsjednik DVD-a Ivica Bartolec, nakon 2019. godine, ovogodišnji memorijal je rekordan.

- Imali smo oko 95 ekipa što je ukupno 1000 natjecatelja s voditeljima. Podmladak i mladež idu pod Kup vatrogasne zajednice Varaždinske županije, a mi smo domaćin 4. kola. Kup funkcionira na način da ima 6 kola, ekipa mora sudjelovati na 4 kola kako bi ušla u Kup. Zbrajaju im se bodovi i na temelju tih četiri najbolja rezultata se određuje ukupni poredak ekipa na Županijskom kupu – rekao je zapovjednik DVD-a Dejan Denzić.

Vatrogasno natjecanje se održalo u 6 kategorija, podmladak muški i ženski (od 6-12 godina), mladež muški i ženski (12-16 godina) te kategorije žene i muški bez obzira na dob. Najviše ekipa bilo je u kategoriji podmladak u kojoj se natjecalo impresivnih 48 ekipa, dok se u kategoriji mladeži natjecalo njih 35.

- Mislim da je naš ovogodišnji memorijal, ako gledamo nakon korone, najmasovniji u Republici Hrvatskoj – rekao je zapovjednik Denzić.

Kako je istaknuo predsjednik DVD-a, Ivica Bartolec, prije korone, najjača godina bila im je 2019. kada se na memorijalu natjecalo 78 ekipa.

- Prošle godine smo imali 62 ekipe, a ove godine imamo zbilja veliki broj ekipa, skoro 100. Odličan je odaziv ove godine, a tome je doprinio i naš DVD Leskovec zajedno sa svim svojim članovima koji nastupaju po natjecanjima diljem Republike Hrvatske – rekao je predsjednik Bartolec.