FOTO Načelnica Vitković obišla radove na izgradnji prometnice u Trnovcu i uređenju Matičnog ureda u Bartolovcu Foto: Krešimir Đurić

FOTO Načelnica Vitković obišla radove na izgradnji prometnice u Trnovcu i uređenju Matičnog ureda u Bartolovcu

| 22.3.2022. u 10:33h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković danas je obišla radove na izgradnji prometnice  Ruđera Boškovića u Trnovcu, kao i na unutarnjem uređenju  prostorija Matičnog ureda  u Bartolovcu.

- Počeli su radovi na izvanrednom održavanju ulice Kralja Tomislava i Ruđera Boškovića u naselju Trnovec. Riječ je o radovima ukupne duljine 650 metara, vrijednost ugovorenih radova je 1 477 000 kuna, za što smo sredstva osigurali u proračunu, a očekujemo da će se radovi završiti u predviđenom roku od 90 dana od početka radova. Očekujemo da će naši mještani biti zadovoljni izvedenim radovima jer je riječ o glavnim prometnicama koje vode kroz Trnovec do naše Župne crkve Majke Božje Snježne. Sa svake strane prometnice bit će izgrađena i pješačka staza jer ove prometnice vode i do osnovne škole u Trnovcu - rekla je načelnica Vitković.

Radovi su na uređenju ulica počeli prije dva tjedna.

- Nakon što je skinut dotrajali asfaltni sloj, u tijeku je priprema za navoz šljunka, kako bi se nakon toga moglo asfaltirati. S obzirom na to da neka domaćinstva nemaju priključke vodovoda i kanalizacije s Varkomom smo dogovorili da se istovremeno s uređenjem prometnica radi odvojak za svako domaćinstvo koje nema mogućnost priključka da im to bude izvedeno, tako da će se svako domaćinstvo sada imati mogućnost priključiti na vodovod i kanalizaciju - napomenula je Vitković.

Nakon Trnovca načelnika Vitković uputila se u Bartolovec, u zgradu Matičnog ureda, gdje su u tijeku radovi na unutarnjem uređenju objekta.

-Ovo je najstarija zgrada javne namjene u vlasništvu Općine, a nekada je ovdje bilo i sjedište naše Općine. Ovdje je bio i glavni matični ured i vjenčaona, u kojoj su se mnogi naši mladi parovi vjenčali. Vrijednost unutarnjeg uređenja je 344 tisuće kuna, a sva sredstva osigurali smo iz našeg proračuna, a završetak radova očekujemo do Dana općine, 17. travnja - rekla je Vitković.

Zgrada će ubuduće imati nešto drugačiju namjenu.

- Na objektu je već odrađena energetska obnova, a sada se izvode radovi na unutarnjem uređenju. Zgrada će biti dostupna široj lokalnoj zajednici, svim zainteresiranim udrugama i ostalim mještanima koji sudjeluju u radu naše zajednice. Planiramo napraviti mali etno muzej, prostorija će biti i za sportske udruge, a neke će koristiti jedinica lokalne samouprave - zaključila je Vitković.

Galerija slika