FOTO Načelnica Vitković o prvom Adventu u Trnovcu: Neka ovo postane naša tradicionalna manifestacija!

VV | 19.12.2021. u 20:30h | Objavljeno u Našim krajem

Na trgu ispred župne crkve Majke Božje Snježne u nedjelju je po prvi puta održan Advent u Trnovcu. Brojni mještani su se okupili i uživali u prigodnom programu i neizostavnom dijelu svakog adventa, fritulama, kuhanom vinu, čaju, ali i klipićima i gulašu.

Zahvaljujući organizatorima, Općini Trnovec Bartolovečki, KUD-u Mak Trnovec i ostalim udrugama i mjesnim odborima, pripremljen je prigodan božićni program koji je trajao cijelo poslijepodne. Mještane su svojim nastupima razveselili mališani iz Dječjeg vrtića Zeko, osnovnih škola Šemovec i Trnovec, plesačice iz Plesnog studija Stars, plesni par Stefani i Franco sa standardnim plesovima te mlađi i stariji folkloraši, tamburaši i pjevački zbor KUD-a Mak Trnovec, dok se za dobru glazbu u pauzama između nastupa pobrinuo DJ Žac.

Zahvalivši Općini Trnovec Bartolovečki na financijskoj potpori u realizaciji ovog događaja, predsjednica KUD-a Mak Trnovec Mirjana Vincek poručila je kako je osoba najzaslužnija za realizaciju ovog događaja načelnica Verica Vitković koja je pronašla način da se Advent u Trnovcu održi.

Da načelnica Vitković njeguje dobru i aktivnu suradnju s udrugama s područja Općine te da potiče njihovu međusobnu suradnju dokaz je i organizacija ovog Adventa.

- Ponosna sam i sretna što smo ove godine uspjeli organizirati naš prvi Advent i nadam se da su naši mještani zaista uživali i dobro se proveli. Želim da ovo postane naša tradicionalna manifestacija koja će iz godine u godinu biti sve bolja i ljepša – poručila je načelnica Vitković koja je, iako fizički nije mogl prisustvovati događaju, svim mještanima poželjela dobru zabavu, provod i druženje.

Cijelog događaja ne bi bilo bez zajedništva između udruga, pa je tako svaka od njih nešto pripremila. Lovačko društvo Kobac pripremilo je i doniralo gulaš, Udruga žena Trnovečko srce bila je zadužena za pripremu makovnjače i klipića, dok je Udruga žena Cvijet Šemovec pripremila fritule. Članovi DVD-a Trnovec bili su zaduženi za pripremu kuhanog vina i čajeva, a članovi Udruge Kopakabana za pripremu fritula i organizaciju puštanja lampiona.

Označeno u