FOTO Na području Općine Bednja završena sanacija triju potresom aktivirana klizišta

Varaždinske vijesti | 21.3.2023. u 15:38h | Objavljeno u Našim krajem

Na području Općine Bednja ovih je dana uspješno realiziran veliki infrastrukturni projekt koji je u potpunosti financiran iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Riječ je o sanaciji triju klizišta čija je aktivacija direktno povezana s potresom koji je prije tri godine pogodio i dijelove Hrvatskog zagorja.

Za ovaj važan infrastrukturni projekt na području koje se i inače kontinuirano suočava s problemom klizišta u Općinu Bednja stigla su bespovratna sredstva u stopostotnom iznosu.

Zadovoljstvo što je zahvaljujući potpori iz vanjskih izvora financiranja Općina uspješno sanirala tri klizišta na svom području izrazio je i načelnik Damir Poljak.

- Aktivacija ovih triju klizišta direktno je povezana s potresom koji je potaknuo dodatnu eroziju tla na našem području. Budući da se protiv problema klizišta i inače borimo, drago mi je da je važnost sanacije prepoznalo i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja koje nam je dodijelilo bespovratna sredstva. Na taj smo način povećali sigurnost naših mještana, njihove imovine i infrastrukture te omogućili nesmetano i sigurno odvijanje prometa – rekao je načelnik Poljak.

Inače, za sanaciju četiriju klizišta čiju je aktivaciju potaknuo razorni potres Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja dodijelilo je Općini Bednja 2,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a završetkom radova na njih tri spriječeno je daljnje uništavanje prometnica i okolnog područja.

Galerija slika