FOTO Na osmoj biciklijadi "Med skrajski bregi" u Salinovcu sudjelovale sve generacije

MGA/Varaždinske vijesti | 3.9.2019. u 20:19h | Objavljeno u Našim krajem

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport, Gradom Ivancem i Turističkom zajednicom Grada Ivanca organiziralo je tradicionalnu osmu biciklijadu „Med skrajski bregi“ u nedjelju, 1. rujna.

Prijavilo se 94 biciklista, među kojima je bilo i djece od godine i pol dana (vožnja u sjedalici) do 70 godina starosti. Sudionici su pristigli iz Zagreba, Varaždina, Samobora, Lepoglave, Trnovca, Poljane Biškupečke te naravno Ivanca i šire okolice.

Prijave su bile u Salinovcu na parkiralištu nove škole, gdje je bio start i cilj, od 09:00 do 09:45 sati, a za sve sudionike je osiguran topli obrok i majica biciklijade.

Ruta biciklijade je sljedeća: Salinovec - Osečka - Belski dol - Margečan - Stažnjevec - Salinovec u dužini od 23 kilometara oko dva sata vožnje, s malim odmorom kod izvora vode u Belskom dolu.

Najmlađa sudionica biciklijade, koja nije prošla cijelu rutu je bila Doris Jagetić – Daraboš, starosti godinu i pol iz Ivanca, dok je najmlađi sudionik koji je prošao cijelu rutu u sjedalici bio Hrvoje Gotal, s nenavršenih tri godine iz Ivanca koji je dobio diplomu Mlada nada.

Najmlađi sudionik koji je sam odvozio cijelu rutu je sedmogodišnji Šimun Tepeš iz Zagreba, koji je također dobio diplomu Mlada nada. Najiskusniji biciklist je bio Đuro Tompić iz Ivanca koji samo što nije napunio 70 godina starosti, a dobio je diplomu Uzor mladima.

Otkačenko godine je najotkačeniji bicikl na biciklijadi a tu diplomu je dobio Vilim Obrstar iz DŠR Salinovec.

Oldtimer godine diplomu za najstariji bicikl na biciklijadi je dobio Marko Miklošić iz DŠR Salinovec.

Miss bicikla biciklijade za najljepši ženski bicikl je dobila Ema Matišić iz Ivanca. Od donacije koju je Društvo dobilo od Turističke zajednice Grada Ivanca je novi bicikl kupljen s velikim popustom kod Marko projekta iz Varaždina, koji će biti doniran Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog i Područnoj školi Tin Ujević za nastavu i takmičenje učenika iz prometne kulture.