FOTO Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU Općini Bednji za trg u Vrbnu dodijelilo 250.000 kuna

Varaždinske vijesti | 6.5.2022. u 12:18h | Objavljeno u Našim krajem

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije redovito prepoznaje dobre projekte Općine Bednja, a nakon što im je u sklopu ovogodišnjeg programa podrške brdsko – planinskim područjima dodijelilo iznos od 300.000 kuna za izgradnju trga u naselju Cvetlin, ovih dana stiglo je još dobrih vijesti.

Naime, za projekt izgradnje trga u naselju Vrbno Ministarstvo će kroz program održivog razvoja lokalne zajednice Općini dodijeliti iznos od 250.000 kuna.

Zadovoljstvo što je Ministarstvo još jednom prepoznalo kvalitetu njihovog projekta izrazio je i načelnik Bednje Damir Poljak.

- Drago mi je što država redovito prepoznaje važnost ulaganja u lokalne sredine te potiče i potpomaže sve dobre projekte. Općina Bednja zaista se može pohvaliti kvalitetnim projektima koji prijavama na razne natječaje gotovo uvijek ostvaruju sufinanciranje. S obzirom da naš izvorni proračun i nije toliko velik, ovo je itekako važno kako bismo preostala sredstva mogli koristiti za daljnje unapređenje kvalitete života na našem području – rekao je načelnik Poljak.

Ovim projektom aktualna općinska vlast pokazuje da itekako brine o svojim mještanima i njihovim potrebama te ispunjava svoja predizborna obećanja. Novi trg postat će središnje mjesto okupljanja mještana i podići će kvalitetu njihovih života, a posebno mladih jer će se u sklopu njega nalaziti i dječje igralište.

- Vjerujem da će novi trg dodatno urbanizirati naselje i postati središnje mjesto okupljanja, ali i održavanja raznih manifestacija. Zahvaljujući ovoj investiciji, sam centar mjesta zasjat će u punom sjaju, a trg će sasvim sigurno biti veliki vjetar u leđa ostanku mladih obitelji, daljnjem razvoju turizma i njegovanju kulturne baštine po čemu je naša Općina široko poznata – zaključio je načelnik Poljak zahvalivši Ministarstvu na dodijeljenim sredstvima.

Galerija slika