FOTO: Ministar Tomo Medved  ispucavanjem otvorio malonogometni turnir u Cvetlinu Foto: Općina Bednja

FOTO: Ministar Tomo Medved ispucavanjem otvorio malonogometni turnir u Cvetlinu

Varaždinske vijesti | 25.7.2017. u 10:15h | Objavljeno u Našim krajem

Jubilarnim 20. memorijalnim malonogometnim turnirom "Tri hrvatska viteza" i bogatim popratnim događanjima, u subotu 21. srpnja u večernjim satima završio je dvodnevni program kojim su domaćini i organizatori – članovi Udruge za šport i rekreaciju Cvetlin, uz potporu Općine Bednja – ponovno odali počast i prisjetili se poginulih branitelja svoga kraja – Ivana Čižića, Slavka Smiljana i Kreše Šmintića.

U subotu se memorijalu u Cvetlinu pridružio se i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je sa svojim domaćinima na čelu s načelnikom Damirom Poljakom i predsjednicom Općinskog vijeća Bednje dr. Marijom Kolačko nazočio misi za poginule i nestale hrvatske branitelje koju je u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla predvodio župnik vlč. Ivan Hruško. Skupu je oba dana nazočio i državni tajnik u MORH-u general Zdravko Jakop, kao i predstavnici 1., 7. i 104. GBR Hrvatske vojske te Specijalne jedinice Roda.

Nakon mise, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježju poginulima kod župne crkve u Cvetlinu, a potom su nazočni obišli i grobove poginulih na mjesnom groblju. U pratnji domaćina, ministar Medved uputio se i u Bednju te, među ostalim, obišao i lokaciju budućeg spomen parka poginulim braniteljima bednjanskoga kraja koji će se, uz novčanu potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, urediti u centru Bednje.

Medved je simboličnim ispucavanjem prve lopte otvorio i seniorski dio malonogometnog turnira na mjesnom sportskom igralištu u Cvetlinu, a uručio je i pehare pobjedničkim ekipama.

Sportska događanja u Cvetlinu počela su još u petak 21. srpnja odigravanjem utakmica u juniorskoj konkurenciji. Na svečanosti otvaranja svima okupljenima prigodno su se obratili načelnik Općine Bednja Damir Poljak te predsjednik Udruge za šport i rekreaciju Ivica Hrenić, aktualni donačelnik Bednje. U prostorijama Područne škole održano je i predavanje "Ratni put" na kojemu je brigadir Marijan Kretić, voditelj Odsjeka kopnenih operacija na Katedri taktike Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman", govorio o ratnom putu 1., 7. i 104. GBR Hrvatske vojske (čiji su pripadnici bili poginuli cvetlinski branitelji). Predavanje je bilo popraćeno i izložbom fotografija s prikazom ratnog puta ovih gardijskih brigada te njihovih ratnih zastava.

- Organizacijom 20. jubilarnog memorijalnog turnira i programom popratnih događanja kojima su se odazvali najviši državni dužnosnici, i Cvetlin i Općina Bednja pokazali su da ne zaboravljaju svoje poginule i njihovu krvnu žrtvu položenu za ostvarenje sna o slobodnoj i suverenoj hrvatskoj državi - ističu iz Općine Bednja.