FOTO Maškare preuzele Općinu Sračinec, Mejaši se priključili pjesmom Foto: Z. Mikašek; S. Sović/FAS

FOTO Maškare preuzele Općinu Sračinec, Mejaši se priključili pjesmom

Varaždinske vijesti | 18.2.2017. u 08:03h | Objavljeno u Našim krajem

U predvečerje treće velike karnevalske povorke koja će danas proći Varaždinskom ulicom u Sračincu, općinsku vlast preuzele su - maškare. Na jarbol ispred Doma kulture podignuta je zastava Srakarskog fašnika, a predsjednik Udruge maškara "Črna sraka" Slobodan Drožđek preuzeo je ključ Općine Sračinec od načelnika Božidara Novoselca.

U sklopu Srakarskog fašnika održana je i Večer satire i poezije, a danas pak će u Sračincu biti pravi fašnički dan - od 14 sati kreće vesela povorka maškara od Osnovne škole Sračinec do Doma kulture, a zbog toga će i državna cesta D2 biti zatvorena za promet.

Očekuje se veliki broj fašničkih grupa iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja, a nakon povorke zabava će se nastaviti dugo u noć. Za nju će se pobrinuti Prvi srakarski tamburaši i Luđaci.

Provod je u petak zaokružio veliki koncert "Mejaša" u karnevalskom šatoru. Popularni "tamburaši u starkama" svojim su hitovima zabavili i zagrijali publiku u Sračincu, a kako je bilo prvog dana velikog Srakarskog fašnika, pogledajte u fotogaleriji...