FOTO: Margetje u Margečanu tradicionalno okupilo velik broj posjetitelja šireg ivanečkog kraja

| 16.7.2017. u 20:02h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji udruge građana Margareta održana je kulturno - zabavna manifestacija „Margetje u Margečanu - tak se negda delalo“.

Bogat višednevni program započeo je 13. srpnja svečanim misnim slavljem u čast zaštitnice župe, sv. Margarete. Izložbeni štandovi udruga, OPG-ova, učeničkih zadruga i ove su godine krasili Margečan, a prva slavljenička večer bila je rezervirana za glumačke družine i bogat glazbeni program.

Za veselu atmosferu na Margetju zaslužan je velik broj domaćih glazbenih sastava, među kojim se ističu Kumovi, Misterij, Faringaši, Bonus bend, Darusa Despota i Skandal bend.

U sklopu Margetja održao se i tradicionalan sportski dio manifestacije. Naime, nogometna utakmica seniorske momčadi NK Mladost Margečan odigrana je u subotu na nogometnom igralištu NK Mladost dok je subotnja večer bila predviđena i za posebnu gastro ponudu margečanskog kraja pa su sve posjetitelje dočekale najbolje zljevke.

Nedjeljno popodne bilo je rezervirano za sajam starih zanata uz vodenicu - etno selo na Črnoj ribi, šetnja s konjima, drveni vrtuljak, viteški tabor, zanati, pralje u Bednji, a pod šatorom na središnjoj pozornici su domaćini i gosti imati priliku uživati u bogatom kulturno umjetničkom programu.

Margetje u Margečanu tradicionalno okuplja velik broj posjetitelja šireg ivanečkog kraja, a u cilju daljnjeg poticanja rada iznimno aktivne Udruge Margareta i intenziviranja društvenog i kulturnog života margečanskog i radovanskog kraja, održavanje Margetja i poticanje očuvanja starih obrta i vještina novčano pomaže Grad Ivanec. 

Donosimo djelić atmosfere pa pogledajte galeriju.