FOTO Mali vrtić "Anđeo" u Svetom Iliji proslavio velikih 20 godina Foto: Ivana Dreven

FOTO Mali vrtić "Anđeo" u Svetom Iliji proslavio velikih 20 godina

| 22.6.2024. u 14:07h | Objavljeno u Našim krajem

Veseli i zvonki dječji glasovi odzvanjali su u petak 21. lipnja crkvom i pastoralnim centrom u Svetom Iliji na proslavi 20. rođendana Dječjeg vrtića "Anđeo" - katoličkog vrtića koji od 2004. godine djeluje u sklopu samostana Presvetoga Trojstva Kćeri Božje ljubavi u Sv. Iliji.

Svečanost proslave ovog jubileja započela je misom zahvalnicom koju je u župnoj crkvi predvodio varaždinski biskup Bože Radoš, uz župnika Izidora Fereka i župnog upravitelja Tomislava Dodleka.

djecji_vrtic_andjeo_sveti_ilija_20_godina_21062024_3.jpg

- Dječji vrtić je zaista lijepo ime za mjesto gdje se djeca okupljaju i žive zajedno. U vrtu uvijek nešto lijepo raste, tamo raste najljepše cvijeće, a za svaki vrt treba puno ljubavi, pažnje i brige, što naše časne sestre imaju. To nam treba da bi svaka biljka i svaki cvijet mogli rasti i sazrijevati, i vjerujem da vaši roditelji s pravom misle da je ovo najljepši vrt i najljepši vrtić, a i ja vjerujem tako, jer tu rastete vi, najljepše cvijeće - rekao je, među ostalim, u propovijedi biskup Radoš.

djecji_vrtic_andjeo_sveti_ilija_20_godina_21062024_11.jpg

Prigodni program nastavljen je u dvorani Pastoralnog centra "Vilim Cecelja", uz podjelu diploma vrtićkim "maturantima". Mališani su pjesmama i recitacijama svojim roditeljima, bakama, djedovima i ostalim mještanima pokazali što su sve naučili u svom vrtiću.

djecji_vrtic_andjeo_sveti_ilija_20_godina_21062024_27.jpg

Svi okupljeni mogli su razgledati i izložbu dječjih radova, a mališane je oduševila rođendanska torta i vesela igra na "napuhancima" u dvorištu vrtića.

djecji_vrtic_andjeo_sveti_ilija_20_godina_21062024_24.jpg

Kako je pojasnila ravnateljica vrtića Katarina Cesar, sestra Monika, u vrtiću u Svetom Iliji imaju grupu do 25 djece.

- Vrtić je 2013. godine proširio djelatnost za još jednu mješovito-dobnu skupinu djece otvaranjem područnog objekta u Oštricama, u kući koju je sestrama darovao vlč. Ivan Košćak. Tamo imamo 18-20 djece, a u svakoj grupi rade dvije odgojiteljice - kazala je sestra Monika.

- Jako puno djece je prošlo kroz naš vrtić, više od 900, jer smo, osim redovitog cjelodnevnog programa, imali i puno igraonica i program predškole. U počecima našeg vrtića imali smo i do 110 djece u programima predškole, cjelodnevnog programa i programa igraonice - istaknula je.

djecji_vrtic_andjeo_sveti_ilija_20_godina_21062024_31.jpg

"Anđeo" je otvoren u vrijeme kad je u okolici bilo manje vrtića te puno znači lokalnoj zajednici, a ponose se obiteljskom atmosferom.

- Naš moto je "Činiti dobro, darivati radost i u dječjim srcima graditi nebo!" Mi smo otvorili vrata svog samostana za potrebe obitelji te je naš vrtić malen, ali s pravom obiteljskom atmosferom. Svi smo jako povezani i to je prednost našeg vrtića - naglasila je ravnateljica.

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji u nastavku: