FOTO Mali i veliki uživali u tradicionalnom ludbreškom crtanju na ulici Foto: Grad Ludbreg; Likovno udruženje Ludbreg

FOTO Mali i veliki uživali u tradicionalnom ludbreškom crtanju na ulici

Varaždinske vijesti | 25.7.2019. u 17:30h | Objavljeno u Našim krajem

Street painting, odnosno crtanje na ulici, tradicionalna je ljetna ludbreška manifestacija. Program je održan u subotu 20. srpnja na Trgu Svetog Trojstva, u organizaciji Grada Ludbrega, Turističke zajednice grada Ludbrega i Likovnog udruženja Ludbreg.

Sav potreban materijal bio je besplatan, a odazvalo se više od 60 djece školske i predškolske dobi. Slikalo se i crtalo različitim tehnikama - kredama u boji, voštanim pastelama, temperama i flomasterima - na velikim kartonima koje je donirala tvrtka Grafičar Ludbreg.

- Tematika je bila raznolika, svojstvena djeci, od cvijeća, sunca, kuća i mora do bajkovitih konja i likova. Crtali su svi: djeca, roditelji, mladi, djedovi, bake... Ovakvom manifestacijom htjelo se pridonijeti kvalitetno i kreativno provedenom vremenu s djecom, te potaknuti stvaranje i likovno izražavanje, koje je uvijek zabavno - napomenula je Elvira Štabi, predsjednica Likovnog udruženja Ludbreg čiji su članovi dali stručnu podršku mladim likovnjacima.

Bojama i savjetima svoj su doprinos dale Marija Kovačić, Jadranka Draganić, Maja Novak i Marjana Vincetić, kreativno oblikovanje glinom vodio je kipar Željko Petković, dok je oslikavanje na licu dočarala Elvira Štabi.

Likovno druženje i zabava završili su zanimljivom i poučnom predstavom u izvedbi "Šarenog svijeta".

ludbreg_street_painting_01.jpg

ludbreg_street_painting_02.jpg

ludbreg_street_painting_03.jpg

ludbreg_street_painting_04.jpg

ludbreg_street_painting_05.jpg

ludbreg_street_painting_06.jpg

ludbreg_street_painting_07.jpg