FOTO Gungula u Varaždinskim Toplicama koje slavi Lovrečevo, danas fešta uz Ivana Zaka Foto: Grad Varaždinske Toplice

FOTO Gungula u Varaždinskim Toplicama koje slavi Lovrečevo, danas fešta uz Ivana Zaka

VV | 6.8.2022. u 14:30h | Objavljeno u Našim krajem

U Varaždinskim je Toplicama ovog petka otvoreno Lovrečevo – trodnevna manifestacija koja grad ispunjava smijehom, romantikom i dobrim vibracijama te iz godine u godinu privlači zamjetan broj ljudi.

Program je počeo vodenim ratom u Gradu zabave, a uz bogatu gastro ponudu u Vinskom parku mogao se pogledati film pod zvjezdanim nebom u kinu na otvorenom. Na gradskom trgu pušteni su lampioni, a večer je začinila Klapa Samoana iz daleke Samoe, otočne države u srcu Tihog oceana.

Samoanci Christian i Austin žive u Novom Zelandu, a s klapskim ih je pjevanjem upoznao Hrvat iz Dubrovnika prije 15 godina pjesmom "Croatio iz duše te ljubim”, a danas znaju već toliko hrvatskih pjesama da bez prestanka mogu pjevati barem šest sati. Nastupali su diljem Hrvatske, od Vukovara do Cavtata, ali i u ostatku svijeta, Americi, Kanadi, Australiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Francuskoj... Najviše vole pjesme hrvatskih klapa Intrade, Cambi, Rišpet, ali i Olivera, Mišu, Škoru.

Direktorica Turističke zajednice Varaždinskih Toplica Lana Husnjak naglasila je kako Lovrečevo za ovaj kraj znači jednu gungulu, ples mirisa i okusa, ritmova.

- Grad tri dana vrvi od ljudi i dobrih, pozitivnih vibracija. Suze sv. Lovre samo su jedan detalj. Imamo hrpu događanja od raznih koncerata, cabareta, predstava, kina pod zvijezdama, rata vodenim balonima. Na sve strane se nešto događa – navodi Husnjak te dodaje kako su pri organizaciji vodili posebnu brigu da svako pronađe vrstu zabave za sve generacije i ukuse.

- Od tamburaša do zabavne i urbane glazbe svi ukusi su zadovoljeni što glazbeno, što programski ovim sadržajima. Imamo crtiće za klince, klasike za odrasle, od jednostavnih jela do povijesne Topličke kupališne torte koja je u kombinaciji s pjenušcem dobro poznato kombinacija još iz 19. stoljeća za Varaždinske Toplice – dodala je.

Gradonačelnica Dragica Ratković snažno podržava ovu manifestaciju koja je osim dobre zabave za posjetitelje ima i velik turistički značaj za sam grad.

- Dođite svi u naše prekrasne Toplice. Sigurna sam da će svatko pronaći nešto za sebe. Prošećite našom romantičnom Ulicom Nad zidom, kupujte domaće proizvode naših proizvođača na Eko sajmu, posjetite Vinski Park i zasladite se našom povijesnom Topličkom kupališnom tortom, a kasnije potrošite kalorije plesom uz dobru svirku – pozvala je gradonačelnica.

Vrhunac subotnjeg programa bit će već tradicionalan Slip n Slide vodeni tobogan koji ove godine dobiva skok! Spektakularno će biti i na cabaretu, a za zabavu do kasno u noć pobrinut će se Ivan Zak.