FOTO Jubilarne, 20. "Viničke jeseni" rasplesale Vinicu! Foto: Viktor Hranić

FOTO Jubilarne, 20. "Viničke jeseni" rasplesale Vinicu!

VV | 7.11.2022. u 13:00h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa, u subotu, 5. studenog ponovno je u održana "Vinička jesen", međunarodna smotra folklora koja je napunila dvoranu zgrade Općine Vinica. Na smotri su se uz domaćine, KUD Vinica, predstavili i KUD-ovi s kojima Općina Vinica njeguje dobru suradnju, pa su tako stigli predstavnici KUD-ova Šokadija iz Osječko-baranjske županije, Folklorni ansambl Vojnić iz Karlovačke županije, KUD Laz Bistrički iz Krapinsko-zagorske županije, KUD Benedikt iz Svibovca te FSKD Obrež iz Slovenije.

- Riječ je o našoj tradicionalnoj smotri koja se ove godine održava jubilarni, 20 puta. Naš KUD Vinica predstavio se sa svojim sekcijama, pa su tako nastupili folklorna i tamburaška sekcija te Ženski vokalni sastav Leluja, koji djeluje unutar našeg KUD, ali i sekcija vezilja koja je predstavila svoje ručne radove, koje su izradile njihove vrijedne ruke. Cilj međunarodne smotre je očuvanje tradicije, odnosno promocija folklorne glazbe i plesa - rekao je Domagoj Kovačić, predsjednik KUD-a Vinica, organizatora "Viničkih jeseni", koje su i ove godine održane pod pokroviteljstvom Općine Vinica.

Načelnik Općine Vinica Branimir Štimec zahvalio se članovima KUD-a Vinica na organizaciji ovog tradicionalnog festivala, a kako je bilo jučer u Vinici pogledajte u fotogaleriji.