FOTO Jenkač potpisao ugovore s devetero građana koji će raditi na javnim radovima

Varaždinske vijesti | 1.6.2017. u 16:46h | Objavljeno u Našim krajem

Idućih šest mjeseci devetero dugotrajno nezaposlenih osoba s područja grada Novog Marofa dobilo je priliku da svojim radom zarade za osnovna sredstva za život.

Naime, u četvrtak je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao ugovore s devetero građana koji su zaposleni na održavanju javnih površina i uređenju grada te pomoći u kući. Rezultat je to suradnje Grada i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji je osigurao financijska sredstva za isplatu plaća novozaposlenima u narednih pola godine.

– Zahvaljujem Zavodu i resornom ministarstvu što su omogućili da Grad raspiše natječaj i odabere devetero novozaposlenih za sljedećih šest mjeseci koji će raditi na održavanju i uređenju grada Novog Marofa kroz program koji smo prijavili i koji je odobren. Želim svim radnicima puno uspjeha, da se pokažu i dokažu kao dobri radnici – izjavio je nakon potpisivanja ugovora Jenkač.

Dodao je da je to prilika spomenutim građanima koja bi kasnije mogla osigurati radno mjesto i primanja.

– Za neke koji su dugo bili nezaposleni, mislim da je ovo, ne samo pomoć što se tiče zaposlenja, već i iskorak što će ući u taj krug zaposlenih te će se moći iskazati kao radnici. Kao što sam rekao pred svima, definitivno oni koji su se u prijašnjem natječaju iskazali, njih je tvrtka Novokom ponovno zvala kao ispomoć i kao radnike u svom redovnom poslovanju. Ovo je za dugotrajno nezaposlene osobe zasigurno jedan novi početak – zaključio je Jenkač.

marof 1

marof 2

marof 3