FOTO Gotovo 300 biciklista uživalo na 6. biciklijadi Općine Maruševec

| 19.6.2023. u 15:33h | Objavljeno u Našim krajem

Na startu 6. biciklijade Općine Maruševec prošle subote dobre atmosfere nije nedostajalo, čemu su doprinijeli brojni biciklisti sa šireg maruševečkog područja.

Okupljanje zaljubljenika u pedaliranje započelo je oko podneva na igralištu Gmajna u Čalincu, prigodnim mjerenjem tlaka i šećera u krvi od strane volontera Gradskog društva Crvenog križa Ivanec.

Uzbuđenje je bilo na vrhuncu sve do 13 sati kada su članovi Kuburaške udruge Maruševec označili početak bicikliranja. Vesela karavana na dva kotača krenula je pod pratnjom službenika policijskih postaja Ivanec i Varaždin te članova DVD-a Maruševec prema Vidovcu, Novoj Vesi i Zelendvoru gdje je bila prva stanka, organizirana uz pomoć Općine Petrijanec i načelnika Željka Posavca.

Biciklisti su nastavili u pravcu Strmca, Vratna, Vinice, Marčana do Gornjeg Ladanja, gdje su ih s hladnom okrijepom dočekali članovi Udruge Kapla.

Članovi Udruge Gmajna je za sve prijavljene sudionike biciklijade na startu osigurala majicu i vodu, a po povratku u Čalinec bicikliste je dočekao prigodni ručak.

Na šestoj po redu biciklijadi Općine Maruševec sudjelovalo je oko 300 biciklista, među kojima i načelnik Općine Vinica Branimir Štimec te načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

-Drago nam je što su subotnje poslijepodne za bicikliranje iskoristili brojni građani svih dobnih skupina, od školske djece do umirovljenika jer su zdravstvene koristi od bicikliranja barem devet puta veće od rizika, ako znamo da je vožnja bicikla jedan od najjednostavnijih i najrasprostranjenijih načina rekreacije u svijetu – naglasio je tom prilikom Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec koja je i ove godine bila pokrovitelj ove sportske manifestacije huminatarnog karaktera, budući da će se prihod od prikupljenih kotizacija darovati u iste svrhe.

Općina Maruševec i Udruga Gmajna zahvaljuju sudionicima, sponzorima i suorganizatorima biciklijade, kao i svim građanima Općine Maruševec i članovima Udruge koji su pridonijeli njenoj uspješnoj organizaciji i provedbi.

Kako je bilo, pogledajte u foto-galeriji.