FOTO: "Gorjela" vinička općinska zgrada, požar gasilo 35 vatrogasaca Foto: DVD Vinica

FOTO: "Gorjela" vinička općinska zgrada, požar gasilo 35 vatrogasaca

Varaždinske vijesti | 23.10.2017. u 08:04h | Objavljeno u Našim krajem

Na prvom katu zgrade Općine Vinica jučer je u kasnim poslijepodnevnim satima buknuo požar. Samo zahvaljujući brzoj intervenciji članova tri dobrovoljna vatrogasna društva koja djeluju na području općine požar je ubrzo stavljen pod kontrolu.

Srećom, riječ je bila samo o javnoj vježbi „Vinica 2017.“ na kojoj su uz domaćine, članove DVD-a Vinica s navalnim vozilom, auto cisternom i kombi vozilom, sudjelovali i članovi DVD-a Donje Vratno i DVD-a Gornje Ladanje s kombi vozilima. U vježbi je sudjelovalo ukupno 35 vatrogasaca, ali i načelnik Općine Marijan Kostanjevac te zaposlenici Općine.

Osim prezentacije požara na prvom katu općinske zgrade, vatrogasci su okupljenima prezentirali i dojmljivo spašavanje s visine pomoću dva užeta. Vježba je uspješno okončana i poslužila je svrsi, a to je, ističu iz DVD-a Vinica, bila provjera dijela hidrantske mreže, provjera opreme sva tri vatrogasna društva, provjera sirena te, kao najvažnije, provjera operativne spremnosti sva tri dobrovoljna vatrogasna društva na području općine Vinica.

Nakon vježbe, zapovjednik DVD-a Vinica Tomica Šaško podnio je prijavak načelniku Općine Vinica. On je samu vježbu ocijenio uspješnom te zahvalio svim vatrogascima na požrtvovnosti i nesebičnom dobrovoljnom radu.

Označeno u