Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok nazočio je današnjem postavljanju nove table na Gradsku vijećnicu Foto: Krešimir Đurić

FOTO Gajeva otišla u povijest, od danas Ulica Ljudevita Gaja

| 25.2.2021. u 10:22h | Objavljeno u Našim krajem

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok jutros je na Gradsku vijećnicu Grada Varaždina postavio tablu s imenom Ulica Ljudevita Gaja. Tim činom označen je završetak višemjesečnih poslova na postavljanju novih tabli s nazivima ulica u Varaždinu te je sređen adresni sustav.

U posljednjih 5 mjeseci u Varaždinu je postavljeno je 117 uličnih tabli u 57 ulica, trgova i drugih javnih površina te je isto tako postavljeno 30 ulaznih i izlaznih mjestopisnih tabli u naseljima Donji Kućan, Gornji Kućan i Kućan Marof.

Nove ulice i druge javne površine su se imenovale temeljem Odluke o imenovanju i protezanju pojedinih ulica, trgova io javnih površina i naseljima Varaždin i Hrašćica iz 2019. godine, u sklopu reambulacije i nove izmjere Grada Varaždina. Ovom odlukom i novom izmjerom Grad Varaždin prvi puta nakon 50 godina ima sređenu gruntovnicu i adresni sustav. Cijena postavljanja svih tabli iznosi 70.000 kn.

Iz Grada Varaždina pozivaju građane koji do sad nisu promijenili osobnu iskaznicu u skladu s novim podacima da o trošku Grada Varaždina to naprave do 30. lipnja ove godine.

uljg3.jpg

ULJG2.jpg

ULJG_1.jpg

uljg4.jpg