FOTO Folklornim festivalom i koncertom "4 tenora" završili Dani Općine T. Bartolovečki

Varaždinske vijesti | 23.4.2018. u 19:21h | Objavljeno u Našim krajem

Subotnjim folklornim festivalom i nedjeljnim koncertom „4 tenora“ završen je program obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki.

Nakon što je u utorak, 17. travnja, na sam Dan Općine, održana svečana sjednica Općinskog vijeća, program je nastavljen proteklog vikenda.

U sportskoj dvorani Osnovne škole u Trnovcu u subotu je održan koncert na kojem je Kulturno-umjetničko društvo „Mak“ iz Trnovca, nakon 20 godina djelovanja, postalo Folklorno-tamburaški ansambl „Mak“, kao prvi KUD u Varaždinskoj županiji koji je dobio status ansambla. „Makovci“ su izveli koreografije „Jankić je dojahal“ - pjesme i plesovi Hrvatskog zagorja, „Kad su na Fileži parvi put zvonili“ - pjesme i plesovi srednjeg Gradišća, „Gda su muži z vojne dohajali“ - pjesme i plesovi Međimurja, „Ovako se mak sije“, „Pjesme i plesovi Trogira“, „Tamburaši primajte se posla“-pjesme i plesovi Moslavine i „Igraju se na nebu zvezdice“ - pjesme i plesovi Podravine. Nastup su pripremili Tihomir Kukulić, Tibr Bün i Zdenka Knapić.

Predsjednik KUD-a „Mak“, Miro Koren, istaknuo je da nije bilo niti malo sumnje da će članovi društva nastupe odraditi profesionalno, vrhunski, te da su zaista zaslužili status ansambla, samostalno izvođenje cjelovečernjeg koncerta i mogućnost javljanja na natječaje i fondove Ministarstva kulture.

KUD-u „Mak“ čestitao je i načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, Zvonko Šamec, koji je naglasio da se ulaganje u udruge koje obogaćuju društveni život zajednice uvijek isplati, a folkloraši i tamburaši to su pokazali na najbolji način.

Gostovanjem u programu trnovečkom su ansamblu čestitali i gosti – KUD „Šumari“ iz Vinkovaca i KUU „Miljevci“.

U nedjelju je druženje za mještane organiziralo Lovačko društvo Kobac u lovačkom domu u Žabniku, a glazbeni je doživljaj u Trnovcu nastavljen koncertom „4 tenora“, također u sportskoj dvorani OŠ Trnovec. Đani Stipaničev, Marko Škugor, Marko Pecotić i Vladimir Garić, uz pratnju tamburaškog orkestra KUD-a „Mak“ i CTK Varaždin izveli su dvadesetak popularnih skladbi. Program je vodio Branko Uvodić.

Na kraju obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki načelnik Zvonko Šamec izrazio je zadovoljstvo kako uspješnim rezultatima koje su aktivnostima općinske uprave postignuti u posljednjih godinu dana, tako i programom Dana Općine koji su mještani vrlo dobro prihvatili.

Označeno u
Galerija slika