FOTO Filmskom večeri u OŠ Sveti Ilija započeo projekt "Korak, pokret, okret!" Foto: Sunčana Lelkić

FOTO Filmskom večeri u OŠ Sveti Ilija započeo projekt "Korak, pokret, okret!"

VV / S. Lelkić | 4.12.2023. u 19:33h | Objavljeno u Našim krajem

"Korak, pokret, okret!" projekt je koji se, na poticaj školske plesne skupine "Suvremeni ples", ove školske godine provodi u Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" u Svetom Iliji.

Cilj je učenicima, roditeljima i djelatnicima škole približiti raznovrsnost plesnih formi te plesove iz različitih povijesnih razdoblja. Ostvarivanje projekta započelo je Filmskom večeri održanoj 1. prosinca.

U Filmskoj večeri, koju su pripremile učiteljice Jelena Keretić, Maja Priher, Dijana Piskač, Petra Bošnjak i Sunčana Lelkić, voditeljice projektnih aktivnosti, sudjelovalo je tridesetak učenika predmetne nastave. Učenicima su tijekom prošloga tjedna podijeljene ulaznice koje su najavile Filmsku večer, no nisu otkrivale naslov filma.

osnovna_skola_sveti_ilija_filmska_vecer_01122023_01.jpg

U petak su se, u popodnevnim satima, okupili ispred učionice koja je samo za njih pretvorena u pravu kino dvoranu.

osnovna_skola_sveti_ilija_filmska_vecer_01122023_02.jpg

Ispred učionice poništene su im ulaznice te su dobili kokice i sok, kako bi se doista osjećali kao da su u pravome kinu. Potom su ušli u učionicu koja je bila obasjana sjajem svijeća, lampiona i božićnih žaruljica, a s ekrana je treperio naslov filma – "Into the beat: Zapleši srcem".

osnovna_skola_sveti_ilija_filmska_vecer_01122023_07.jpg

Nakon što su se udobno smjestili, učiteljice su ih pozdravile, upoznale s projektom i projektnim aktivnostima te je uslijedilo gledanje filma.

osnovna_skola_sveti_ilija_filmska_vecer_01122023_09.jpg

- Film prikazuje život tinejdžerice balerine koja naporno vježba pripremajući se za važnu audiciju u jednoj njujorškoj baletnoj školi. Slučajno otkriva svijet hip-hopa te se zaljubljuje u taj plesni žanr što ju dovodi do nemogućega izbora: nastaviti stopama svojih roditelja ili se posvetiti novootkrivenoj strasti. Osim plesne tematike film otkriva i problematiku kompliciranih obiteljskih odnosa, ali i bezuvjetne prijateljske podrške - pojasnili su iz škole.

osnovna_skola_sveti_ilija_filmska_vecer_01122023_17.jpg

Nakon gledanja, učenici su s učiteljicama analizirali film, a potom im je učiteljica Jelena Keretić prikazala kratki video koji je pripremila. Video je sastavljen od deset plesnih scena iz kultnih filmova kao što su "Prljavi ples", "Jeste li za ples?", "Briljantin", "Footloose", "Roberta" i dr. Učenici su zatim dobili glasačke listiće na kojima su trebali glasati za dvije plesne scene koje su ih se najviše dojmile. Pobjedu je uvjerljivo odnijela plesna scena Channinga Tatuma i Jenne Dewan iz filma "Step up".

A kako je riječ o plesnome projektu, za kraj večeri zaplesali su uz hitove prikazanih plesnih scena.

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji: