FOTO Dvjestotinjak folkloraša otjeralo kišu na 4. Topličkoj folklorijadi

VV | 11.6.2023. u 19:54h | Objavljeno u Našim krajem

U subotu, 10. lipnja u Varaždinskim Toplicama u organizaciji KUD-a „Toplice“ održana je 4. Toplička folklorijada. Manifestacija je započela veselim mimohodom od škole do župne crkve, gdje je održana sveta misa. Nakon svete mise krenuo je program na glavnom gradskom trgu, gdje se predstavilo dvjestotinjak folkloraša koji su svirkom, pjesmom i plesom zabavljali mnogobrojnu publiku, a najmlađe među njima i rasplesali. Uz domaćine iz KUD-a „Toplice“ nastupili su i KUD “Općina Selnica” iz Selnice, KUD “Žiškovec” iz Žiškovca, KUD “Oporovec” iz Zagreba, KUD “Anka Ošpuh” iz Ludbrega, KUD “Vinica” iz Vinice te KUD “Tounjčica” iz Tounja.

Poslije programa na trgu, koji je na zadovoljstvo domaćina prošao bez kapi kiše unatoč velikoj naoblaci,  druženje i zabava, uz neizostavnu pjesmu i ples, nastavilo se u prostorijama DVD-a Varaždinske Toplice, gdje su već dogovarani planovi za sljedeće nastupe i dogodišnju folklorijadu.

Iz KUD-a „Toplice“ poručuju kako zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji i ostvarivanju ove folklorijade, a najviše zahvaljuju publici koja ih je došla podržati.

Kako je bilo na Topličkoj folklorijadi, pogledajte u galeriji...