FOTO DVD Strmec Podravski zainteresiranima otvorio svoja vrata Foto: DVD Strmec Podravski

FOTO DVD Strmec Podravski zainteresiranima otvorio svoja vrata

Varaždinske vijesti | 28.5.2018. u 08:11h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu Dana otvorenih vrata udruga te obilježavanja Mjeseca zaštite od požara, članovi DVD-a Strmec Podravski su u petak, 25. svibnja, održali Dan otvorenih vrata

Događaj je organiziran s ciljem da se zainteresiranim mještanima približi vatrogasna djelatnost te da iz prve ruke saznaju kako zapravo funkcionira jedna takva udruga. Tom im je prilikom prezentirana oprema koju su mogli i isprobati, a zapovjednik DVD-a Mihael Šincek izveo je atraktivnu vježbu samoizbave užetom s visine, odnosno s vatrogasnog tornja.

Glavni cilj događaja - privući djecu te ih potaknuti da se i sami priključe radu društva - i više je nego ispunjen jer je dvadesetak djece zainteresirano i s velikom znatiželjom pratilo svaku riječ vatrogasaca te se pitanjima uključivalo u prezentaciju koja im je pripremljena. Nakon prezentacije i isprobavanja opreme najmlađi su se okušali u spretnosti na improviziranom vatrogasnom poligonu koji je osmislio jedan od najmlađih, ali dugogodišnji član DVD-a, Karlo Ivek.

Ipak, najveće oduševljenje izazvalo je gađanje mete pomoću brentače i nezaobilazno polijevanje vodom na kraju. Da je manifestacija uspjela, govori i činjenica da je, iako je trebala završiti u 20 sati, završila malo kasnije upravo zbog dječje igre i oduševljenja svime što su mogli raditi.

- Ovim putem zahvaljujemo roditeljima koji su imali povjerenja u vatrogasce da im ostave djecu na čuvanju jedno popodne - navode iz DVD-a Strmec Podravski koji ovim putem obavještavaju zainteresirane da će se, s obzirom na to da je velik broj prisutnih pokazao interes za učlanjenje u DVD Strmec Podravski, sastanak na tu temu održati u subotu, 2. lipnja, u 18 sati u prostorijama DVD-a te mole roditelje da dođu s djecom kako bi ih upoznali s pravilima i uvjetima učlanjenja.

Također, iz DVD-a Strmec Podravski pozivaju i ostale zainteresirane, bez obzira na dob, da ih se pridruže.

Označeno u