DVD Donji Kneginec najbolja varaždinska A ekipa na Državnom natjecanju vatrogasaca u Puli

J.Š./Varaždinske vijesti | 4.10.2016. u 12:24h | Objavljeno u Našim krajem

Vatrogasci DVD-a Donji Kneginec osvojili su odlično 14. mjesto u konkurenciji od 58 ekipa iz cijele Hrvatske, u subotu 1. listopada na stadionu „Uljanik“ u Puli gdje se održavalo VII. Državno vatrogasno natjecanje za seniorske ekipe u muškim i ženskim kategorijama ''A'' i ''B''.

Na samom natjecanju kroz sve kategorije nastupilo je ukupno 221 natjecateljsko odjeljenje, odnosno ukupno 2.210 vatrogasaca, a pravo nastupa na državnom natjecanju su imale ekipe koje su na županijskom natjecanju osvojile neko od prva tri mjesta.

DVD Donji Kneginec zastupao je Općinu Kneginec i Varaždinsku županiju u najjačoj kategoriji muški ''A'' u kojoj su se pokazali kao najuspješnija varaždinska A ekipa osvojivši 14. mjesto u državi, a uz samo malo sportske sreće vrlo lako su se mogli plasirati i na međunarodnu vatrogasnu olimpijadu.

Ovogodišnje državno natjecanje je bilo specifično jer je po prvi puta uvedena samo jedna vježba na natjecanju (što nosi veći rizik) uz mogućnost treninga dan ranije, te dužim B cijevima koje su umjesto 15 bile duge 20 metara (što donosi puno više trke na stazi).

Samo natjecanje je započelo u petak 30. rujna s pripremnim treningom za sve ekipe, da bi završilo u subotu, 1. listopada sa službenim dijelom koji se bodovao za konačni poredak.

Vatrogasci DVD-a Donji Kneginec svoju vježbu na natjecanju izveli su za 35.50 sekundi, ali nažalost uz sitnu grešku koja je malo produžila vrijeme vježbe te donijela kaznenih pet sekundi. Štafetnu utrku na 400 metara s preprekama otrčali su glatko za 56.66 sekundi.

-Ovakav plasman donio je zlatnu učesničku medalju i potvrdio da ekipa spada u sam vrh najboljih ekipa iz cijele Hrvatske, a ujedno je ovo bio i najbolji plasman od svih ekipa iz Varaždinske županije u toj kategoriji. Uz izveden jedan od najbržih usisnih vodova te poneseni gromoglasnom podrškom i hukom navijača s tribina zamalo je osvojeno jedno od prvih pet mjesta koja vode na vatrogasnu olimpijadu. No, nažalost za malo je ponestalo sportske sreće te je već spomenuta greška otela iz ruku odlazak na međunarodnu vatrogasnu olimpijadu koja će se održati iduće godine u Austriji - ističu iz DVD-a Donji Kneginec dodavši da se zahvaljuju Općini Gornji Kneginec na čelu s općinskim načelnikom Goranom Kaniški, VZO Gornji Kneginec, VZ Varaždinske županije, zatim tvrtkama TTI d.o.o. iz Varaždinskih Toplica, Bonac d.o.o. iz Donjeg Kneginca, Aris d.o.o. iz Varaždina, Zlatarna Tina vl. Kol Paluca iz Varaždina, Autoprijevoznik Ivica Picek iz Donjeg Kneginca, Roško Interijeri vl. Zoran Roško iz Donjeg Kneginca, Grafički studio Mimi iz Ivanca, OPG Mikić iz Doljana, Trgovina Lexi 2 iz Donjeg Kneginca, UO Zlatne gorice iz Varaždin Brega, te se posebno zahvaljuju Zlatku Prahiću i Danijelu Grabaru.

Galerija slika