Varaždinski Dječji vrtić Bajka bio je najbolji na županijskoj olimpijadi Foto: Krešimir Đurić

FOTO: DV Bajka pobjednik 16. Olimpijade dječjih vrtića Varaždinske županije

| 26.5.2017. u 09:42h | Objavljeno u Našim krajem

Mališani iz varaždinskog Dječjeg vrtića Bajka pobjednici su 16. Olimpijade dječjih vrtića Varaždinske županije, koja je održana jučer na varaždinskom stadionu Sloboda, u organizaciji Saveza sportova Varaždinske županije i u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Varaždina, a pod pokroviteljstvom Varaždinske županije.

Mališani iz 11 dječjih vrtića natjecali su se u atletskim disciplinama, štafeti i nogometu, a cilj Olimpijade bio je doprinijeti odgajanju djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta. Poput pravih olimpijaca, na početku su se svi vrtići prošetali stazom i pozdravili gledatelje, a kasnije je zapaljena i olimpijska baklja.

Olimpijadu je otvorio župan Varaždinske županije Predrag Štromar izrazivši zadovoljstvo pokrenutom inicijativom.

-Izuzetno mi je drago što je inicijativa koja je krenula iz Varaždina prihvaćena od Hrvatskog olimpijskog odbora. Bio sam dio izvršnog odbora kada se o tome raspravljalo i zaključili smo da je to odlična ideja. Nismo vjerovali da će se proširiti, ali rezultati su ovdje. Sada su događanja po cijeloj županiji i Varaždinu i Ivancu, i Lepoglavi. Djeca se od svoje treće godine natječu na ovakvim manifestacijama i pokazuju svoj talent – istaknuo je župan Štromar, a predsjednik Saveza sportova Varaždinske županije Krešimir Čop pozdravio je male natjecatelje s olimpijskim geslom „važno je sudjelovati“.