FOTO Dravski križ u Svibovcu Podravskom na novoj lokaciji

VV | 8.11.2022. u 14:55h | Objavljeno u Našim krajem

Prije 13 godina postavljen je lijepi, veliki križ uz Dravu u Svibovcu Podravskom. Krasio je on proplanak na kojem su se godinama okupljali izletnici i zaljubljenici u izvornu prirodu starog toka rijeke. No, Drava je živi organizam, svake godine za nekoliko metara mijenja svoj smjer i širi se.

- Drava se sve više približavala našem križu i došlo je vrijeme da nakon 13 godina on dobije svoju novu, trajnu lokaciju. Nakon obavljenih dosta zahtjevnih radova, a kao i puno puta dosad, okupila se ekipa ljubitelja starih vozila iz Oltimer kluba Čakovec, koja je obilježila postavljanje križa malom svečanošću, - rekao je inicijator i realizator ovog posla Ivan Petrinjak.

Vozači i njihova povijesna vozila okupili su se kod Doma kulture u Sračincu, odakle su se u koloni zaputili kroz Dravsku ulicu, preko derivacijskog kanala, do cilja u blizini stare Drave. Za okupljene je pripremljena zakuska u Sračincu, a u Svibovcu Podravskom čekao ih je gulaš i odojak, sve u organizaciji g. Petrinjaka. On je veliki zaljubljenik u Dravu, pa svake godine organizira okupljanja i čišćenja rijeke. Križ na novoj lokaciji blagoslovio je župnik Siniša Dudašek.