FOTO Donacija Holcima d.o.o. za enegetski učinkovitu Lepoglavu Foto: Dražen Novosel

FOTO Donacija Holcima d.o.o. za enegetski učinkovitu Lepoglavu

| 8.2.2024. u 14:25h | Objavljeno u Našim krajem

Holcim (Hrvatska) d.o.o. donirao je sredstva za nabavu pametnog komunikacijskog modula za nadzor i kontrolu potrošnje energenata u Lepoglavi.

Grad Lepoglava, na temelju Strategije razvoja grada ka zelenoj i energetski učinkovitoj lokalnoj zajednici, gradi eko sustav kojim će ostvariti značajne uštede energenata s ciljem kvalitetnijeg života za sve stanovnike.

U tom smjeru provodi se projekt „Pametna i održiva rješenja – Grad Lepoglava“ kojim se nadzire i kontrolira potrošnja energenata.

S obzirom da je Grad Lepoglava za projekt dobio djelomično sufinanciranje od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (60%), uputili su zahtjev za donaciju prema Holcimu Hrvatska d.o.o. za namjensku nabavu pametnog komunikacijskog modula za nadzor i kontrolu potrošnje energenata u Gradu Lepoglava.

Zahtjev je prihvaćen pa je danas, u prostorijama Gradske uprave u Lepoglavi, održano potpisivanje Ugovora o darovanju sredstava.

Ugovor, kojim je donirano oko 13 tisuća eura, potpisali su lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, direktorica održivosti u Holcimu Julija Škoro i  direktor agregata i mineralne sirovine u Holcimu Hrvoje Jakupak.

Pametni modul kompatibilan je s ostatkom eko sustava koji se gradi sukladno projektu te će zaokružiti cjelokupni projekt i pridonijeti razvoju grada prema energetski učinkovitom i ekološki održivom.

Holcim potiče održivi razvoj kroz razvoj inovativnih građevinskih proizvoda i rješenja. U tim nastojanjima u potpunosti smo usmjereni stvaranju doprinosa lokalnim zajednicama u kojima poslujemo. Zbog toga smo donacije uključili u našu strategiju i usmjerili prema javnoj infrastrukturi koja poboljšava kvalitetu života.

Galerija slika