FOTO: Domaći proizvodi i običaji oduševili posjetitelje sajma "Veseli Kneginec" Foto: Općina Gornji Kneginec

FOTO: Domaći proizvodi i običaji oduševili posjetitelje sajma "Veseli Kneginec"

I.D./Varaždinske vijesti | 8.11.2017. u 15:11h | Objavljeno u Našim krajem

Osmi po redu sajam "Veseli Kneginec - tradicija u vinu, zanatima i običajima" održan je u subotu 4. studenoga, a da tradicija ne bi ostala tek nešto čega se s nostalgijom prisjećamo, izlagači na sajmu i ove su je godine pokazali kroz jedinstvene rukotvorine i domaće proizvode.

Posjetitelji sajma imali su jedinstvenu priliku uživati u oblicima, bojama, okusima i mirisima tradicije kao neiscrpne inspiracije. Tradicija se ogledala i u kulturnom programu, u kojem su nastupili Ana Novotni, učenica 6. razreda OŠ Gornji Kneginec, i profesor Josip Levatić, koji su pripremili pjesme "Dojdi med brege, jesen je zlata" i "Nigdi lepše ni". O tradiciji su i ovoga puta neopisivim žarom svjedočili mališani Dječjeg vrtića "Bubamara" sa svojim tetama. Članovi KUD-a Knegingrad sa svojim su voditeljima Petrom Jezidžićem i Damirom Vukom pokazali ono što ih najviše veseli na njihovim probama, a to su dječje tradicijske igre i plesovi. Ovoga puta su to bili dječja tradicijska igra "Čvorak" i ples "Šroteš".

U sportsko-zabavnom dijelu programa nastupile su "Žene u formi", kneginečko sportsko-rekreativno društvo, koje su pokazale kako su aktivnosti oduvijek predstavljale opće ljudsko dobro i jedan od najizrazitijih oblika čovjekove kreativnosti i humanosti. Na samom kraju, posjetitelji su imali priliku sudjelovati u ceremoniji krštenja mošta, koju su, već tradicionalno, pripremili članovi Udruge vinogradara i voćara Varaždinbreg. Svi posjetitelji sajma mogli su se poslužiti ukusnim pečenim ribama i gulašom, koji su i ovoga puta bili besplatni.