FOTO Dodijeljena priznanja Grada Ludbrega zaslužnima, počasni građanin Dragutin Križanić Foto: Facebook/Grad Ludbreg

FOTO Dodijeljena priznanja Grada Ludbrega zaslužnima, počasni građanin Dragutin Križanić

VV | 20.6.2020. u 17:33h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Antun Šimić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega, gradonačelnik Dubravko Bilić i Renata Potočnik, zamjenica gradonačelnika danas su na svečanom prijemu uručili javna priznanja Grada Ludbrega za 2020. godinu.

Počasni građanin Grada Ludbrega proglašava se Dragutin Križanić iz Brežice u Sloveniji, rođen u Poljancu zbog svog rada u području glazbenog obrazovanja, amaterskoj kulturi i uspostavljanju širih veza sa susjednim državama i njegovog doprinosa u prepoznavanju, očuvanju i jačanju tamburaške glazbe koji je prepoznat i na državnom nivou.

Nagrada Grada Ludbrega za životno djelo dodijeljena je Marijanu Krobotu iz Ludbrega, dok je dobitnik Nagrade Grada Ludbrega Ludbrežanin Mladen Struški.

Plakete Grada Ludbrega dodijeljene su Luneti d.o.o. Ludbreg, Udruzi tjelesnih invalida LIO, Uredu ovlaštenog inženjera geodezije Milana Mirčetića iz Ludbrega, a zahvalnice

Ivi Gerić iz Hrženice, Biserki Kutnjak i Draženu Pavetiću iz Ludbrega, Davidu Šalamonu iz Hrastovskoga te Elviri Štabi-Vidović iz Ludbrega.

Posljednjih nekoliko godina u povodu Dana grada javna priznanja uručuju se i učenicima OŠ Ludbreg i Srednje škole Ludbreg.
Tako je na prijedlog OŠ Ludbreg ove godine nagrada uručena Emi Borko, učenici 8. razreda te Luciji Ivanuša, maturantici opće gimnazije Srednje škole Ludbreg.