FOTO Dobre vijesti iz Općine Cestica: dodijeljene potpore roditeljima beba, načelnik najavio proširenje vrtića Foto: Općina Cestica

FOTO Dobre vijesti iz Općine Cestica: dodijeljene potpore roditeljima beba, načelnik najavio proširenje vrtića

VV | 26.1.2022. u 17:45h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Posljednjih nekoliko mjeseci Općina Cestica bogatija je za 18 novih stanovnika. Riječ je o Maši, Evelin, Katji, Adi, Nei, Niki, Julijani, a rođeni su i Tino, Samuel, Jona, André Joe, Leo, Maxim i Martin, te još četvero dječaka: dva Frana i dva Luke. Mališani dolaze iz iz Cestice, Otok Virja, Radovec Polja, Velikog Lovrečana, Virja Križovljanskog, Brezja Dravskog, Gornjeg Vratnog, Kolarovece, Križanča, Križovljana Radovečkog, Malog Lovrečana, Natkrižovljana i Selca Križovljanskih.

Prijem za roditelje novorođene djece održan je u ponedjeljak, 25. siječnja, a čestitku na prinovama u obiteljima roditeljima uputio je načelnik Mirko Korotaj. Uz čestitku, roditeljima su podijeljene i potpore u iznosu od 2000 kuna. Ovom mjerom, uz sufinanciranje smještaja djece u vrtiće za što Općina Cestica izdvaja godišnje 1,5 milijuna kuna, nastoji se pomoći obiteljima u podizanju djece.

 - U cilju da se svoj djeci predškolskog uzrasta omogući polazak dječjeg vrtića, Općina Cestica razmatra i mogućnost njegova proširenja, a isto je u planu za iduću godinu - najavio je načelnik Općine koji je podsjetio kako Općina pomaže školovanje djece i tijekom polaska osnovne i srednje škole, a svim studentima druge i viših godina studija dodjeljuju se studentske stipendije.

Galerija slika