FOTO Dan sporta u OŠ Novi Marof: Dodijeljene nagrade za iznimne rezultate učenika Foto: Grad Novi Marof

FOTO Dan sporta u OŠ Novi Marof: Dodijeljene nagrade za iznimne rezultate učenika

Varaždinske vijesti | 15.6.2023. u 11:23h | Objavljeno u Našim krajem

U Osnovnoj školi Novi Marof, 13. lipnja održan je Dan sporta, na kojem su, nakon prigodnog programa, dodijeljene nagrade učenicima i njihovim mentorima za njihove iznimne rezultate na natjecanjima u različitim sportskim i umjetničkim kategorijama kao i za kategoriju znanja.

U sportskom dijelu natjecanja, učenici su se natjecali u krosu, badmintonu, stolnom tenisu, futsalu, rukometu, atletici i košarci. Veliki broj sudionika na natjecanju, preko 100 učenika, svjedoči o visokoj razini OŠ Novi Marof, što je potvrdio i ravnatelj škole, Anđelko Bošnjak.

- Jako sam zadovoljan. Ima puno ekipa iz sportskih i iz kategorija znanja koji su dobili jako dobre rezultate na lokalnim natjecanjima, a posebno dobre rezultate imamo i na državnim natjecanjima – istaknuo je Bošnjak te dodao kako se sport uvijek ističe.

Na županijskoj razini, učenici su osvojili šest prvih mjesta, dok su na državnoj razini najbolji bili u kategoriji atletike, osvojivši treće mjesto. Također, na državnom prvenstvu za učenike s intelektualnim teškoćama postignut je veliki uspjeh osvajanjem trećeg mjesta.

U umjetničkom dijelu, radio drama "Postolar i vrag" osvojila je prvo mjesto na županijskoj razini i nominirana je za državnu smotru.

Ravnatelj Anđelko Bošnjak zahvalio je svima koji su sudjelovali i pohvalio sve učenike i mentore bez obzira na uspjehe na natjecanjima.

- Svi oni koji su sudjelovali, od školskog nivoa do državnog, izdvojili su svoje vrijeme i znanje da postignu više od redovite nastave – rekao je Bošnjak te na kraju uputio veliku zahvalu i Gradu Novom Marofu i gradonačelniku Siniši Jenkaču, istaknuvši kako uvijek nađu vremena i novca kako bi ih podržali, iako im to nije obveza.

Gradonačelnik Jenkač uručio je nagrade učenicima tijekom svečanosti u OŠ Novi Marof. Tom prilikom, gradonačelnik je pohvalio sve učenike za izvanredna postignuća na natjecanju, kao i sve koji su sudjelovali u pripremama učenika za sva natjecanja.

- Sportski uspjesi učenika OŠ Novi Marof su izvanredni i ponosni smo na njihov trud i predanost. Zahvaljujući njihovom talentu i upornosti, naša škola je ostvarila izvanredne rezultate u raznim sportskim disciplinama. Grad Novi Marof srdačno čestita svim učenicima na njihovim sjajnim postignućima i raduje se nastavku sportskih uspjeha u budućnosti - zaključio je Jenkač.