FOTO DAN GRADA VARAŽDINSKE TOPLICE ”Želimo zadržati mlade i pružiti im moderne uvjete stanovanja”

MGA | 11.11.2022. u 19:30h | Objavljeno u Našim krajem

Osim isticanja projekta novog stambenog Smart kvarta, koji bi mladim obiteljima u Toplicama pružio moderne uvjete stanovanja, gradonačelnica je istaknula da se u sklopu turističke ponude sustavno gradi ideja “grada na termalnoj vodi” koji revitalizira i u funkciju stavlja povijesno-kulturno nasljeđe Varaždinskih Toplica

- Iza nas je jedna uistinu plodna godina pripremnih radova u kojoj smo, zahvaljujući novim i obnovljenim suradnjama, postavili temelje za rast i razvoj našeg malog neizbrušenog bisera. Sve smo svoje potencijale usmjerili na očuvanje demografske slike Varaždinskih Toplica, a želja nam je mladima kroz nove mogućnosti dati i sasvim novu perspektivu i moderan pristup obiteljskom životu - poručila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj danas, povodom proslave Dana Grada i blagdana sv. Martina pozdravljajući okupljene goste među kojima su bili gradonačelnik Novalje Ivan Dabo, gradonačelnici i načelnici s područja Varaždinske županije te brojni ugledni uzvanici.

Mladi i turizam

Osim isticanja projekta novog stambenog Smart kvarta, koji bi mladim obiteljima u Toplicama pružio moderne uvjete stanovanja, gradonačelnica je istaknula da se u sklopu turističke ponude sustavno gradi ideja “grada na termalnoj vodi” koji revitalizira i u funkciju stavlja povijesno-kulturno nasljeđe Varaždinskih Toplica.

Također je istaknula važnost suradnje s Gradom Novaljom, ali i obnovljenu suradnju Grada sa Županijom i Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju.

Predsjednica Gradskog vijeća Ljubica Nofta od svih ovogodišnjih odluka Gradskog vijeća kao najvažniju istaknula je odluku o izmjenama Prostornog plana koja omogućuje izgradnju trgovačkog centra u jugoističnom dijelu Toplica koji bi trebao biti gotov sljedeće godine.

Također je zahvalila Županijskoj skupštini koja je izglasala odluku koja Varaždinskim Toplicama nakon 30 godina omogućuje prijavu na natječaje kako bi osigurali sredstva za obnovu Pučke kupelji i Arheološkog nalazišta, dviju važnih točki za daljnji turistički razvoj Grada.

- Nema opuštanja, samo rad, rad i rad i nadam se da rezultati neće izostati - poručila je Nofta.

Na svečanoj sjednici podijeljene su nagrade i priznanja istaknutim članovima zajednice. Nagradu za životno djelo, prema prijedlogu Kulturno-umjetničkog društva “Toplice”, dobila je Nevenka Bareti, umirovljena učiteljica koja je u topličkoj osnovnoj školi odgojila generacije mladih matematičara i fizičara.

Nagrade i priznanja

Nagrade za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodjeljene su Mladenu Novačiću, direktoru tvrtke Tehnika-M i Maksimu Matkunu iz Šahovskog kluba Mladost. Nagradu za doprinos ugledu i promociji Varaždinskih Toplica u zemlji i svijetu primio je Andrej Detelj, učenik 7. razreda, zahvaljujući svojim uspjesima u sportskom plesu. Ista nagrada uručena je i tvrtki Metal Obad iz Donje Poljane.

Nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima dodjeljene se Davidu Šestaku i Stjepanu Geriću. Zahvalnice su primili Ivan Bešenić - Zeko za uspjehe u hrvanju, operativni vatrogasci DVD- a Varaždinske Toplice, tvrtka Deni Pek, Udruga “Biserna dolina” iz Grešćevine i Udruga žena “Naši cajti”.

Na središnjem Trgu Republike Hrvatske priređen je i svečani program s Martinjskim špelancijama uz tamburaški sastav te ponudu domaćih slastica, izložbom ženskih udruga i večernji koncert “Kavalira”.

Dan Grada bio je povod i za organizaciju orguljaških večeri u crkvi sv. Martina, a posljednji koncert je na rasporedu u subotu, 19. studenog.