FOTO Članovi UDVDR-a Vinica obilježili rođendan prvog hrvatskog predsjednika Foto: UDVDR Vinica

FOTO Članovi UDVDR-a Vinica obilježili rođendan prvog hrvatskog predsjednika

VV | 14.5.2020. u 17:33h | Objavljeno u Našim krajem

Danas su kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu u Vinici, položili cvijeće te zapalili svijeće predstavnici UDVDR-a Varaždinske županije, predstavnici članova ostalih udruga, predstavnici članova UDVDR-a kluba Vinica, te ostalih udruga  proizašlih iz domovinskog rata, kako bi obilježili datum rođenja prvog hrvatskog predsjednika.

U sklopu ovog prvog susreta takve vrste predsjednik UDVDR-a Varaždinske županije Branko Družinić, pozdravio je sve prisutne, zahvalio na dolasku, a posebne je zahvale uputio prečasnom Valentu Posavcu, viničkom župniku, predsjedniku Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata - klub Vinica Ivanu Krajceru i načelniku općine Marijanu Kostanjevcu.       

Također je pozdravio te se zahvalio na dolasku  umirovljenom generalu Željku Dvekaru, a u svom kratkom govoru osvrnuo se na značaj, ulogu i važnost prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, sve njegove zasluge u stvaranju samostalne i neovisne države, te najavio kako će ovaj datum od sada postati tradicija u Općini Vinica u kojem je i spomenik podignut.

Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, zahvalio se svim prisutnim na dolasku te u nekoliko rečenica spomenuo važne odrednice koje je Franjo Tuđman kao prvi hrvatski predsjednik i kao utemeljitelj Hrvatske demokratske zajednice ugradio u strategiju Hrvatske države i stranke, na pute u EU, glavne asocijacije  i NATO.

Nakon toga obratio se i prečasni Valent Posavec koji između ostalog ističe važnost prvog hrvatskog predsjednika zahvalivši mu na njegovoj predanosti prema svojoj domovini, ali i patnji koju je podnio.  Prečasni se također zahvalio svim prisutnima na dolasku i predvodio molitvu.

- Vinica je jedina općina u Varaždinskoj županiji i regiji gdje je podignut spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a sve to zahvaljujući viničkom župniku, prečasnom Valentu Posavcu - izjavio je Kostanjevac.

Galerija slika