FOTO: Četerdesetak izlagača na 2. sajmu poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja u Novom Marofu

| 10.9.2016. u 10:46h | Objavljeno u Našim krajem

U Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu jučer je održan 2. sajam poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja kojeg je organizirala Srednja škola Novi Marof, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva poduzetništva i obrta. Na Sajmu su predstavljeni poduzetnici novomarofskog kraja i strukovne obrazovne ustanove Varaždinske županije.

Ravnateljica novomarofske srednje škole Jasminka Behin istaknula je da je organizacija upravo ovakvog sajma bila dugogodišnja želja novomarofskih poduzetnika. O interesu za sajam govori i činjenica da je od prošlogodišnjih 35 već ove godine brojka došla na 44 izlagača.

Radimo na održivosti ovog projekta što znači da smo se i ove godine odlučili i angažirali na organizaciji sajma. Imali smo sreću da smo cijeli projekt aplicirali na natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta tako da je ove godine generalni pokrovitelj spomenuto Ministarstvo – rekla je Behin. Dodala je i da je prvi cilj, s kojim se krenulo, da se kao srednja strukovna škola povežu s poduzetnicima i lokalnim gospodarstvom.

Naravno da isto tako promoviramo ono što mi kao škola radimo na području gospodarstva, imamo ekonomiste, a želimo isto tako uvesti i obrtnička zanimanja, ona koja su potrebna ovom kraju. To možemo jedino ako saznamo što obrtnici i poduzetnici ovoga kraja trebaju – naglasila je Behin.

Gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, koji je također bio na otvorenju, sajam vidi kao jako dobru priliku da se poduzetnici, oni nešto manji i koji su tek krenuli u svoju poduzetnički pothvat, predstave, ali i da kroz radionice i predavanja od većih poduzetnika dobiju dodatna iskustva.

Sajam je posjetio i zamjenik župana Alen Kišić te ministar poduzetništva i obrta, Darko Horvat.