FOTO Cestički vinogradari na Lovrečan bregu postavili klampotic, počele pripreme za berbu grožđa Foto: Ilustracija/Općina Cestica/arhiva

FOTO Cestički vinogradari na Lovrečan bregu postavili klampotic, počele pripreme za berbu grožđa

| 9.8.2023. u 12:14h | Objavljeno u Našim krajem

Pod pokroviteljstvom Općine Cestica članovi Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica upriličili su u nedjelju, 6. kolovoza podizanje klampotica, a istoj je ove godine bio domaćin Simon Korotaj na adresi Lovrečan Breg 19 a. Ove godine manifestaciji se zbog neprekidnog kišnog vremena, a koja je bila najavljena i za nedjelju popodne, odazvao nešto manji broj ljudi, ali je ista održana kako je planirano.

Okupljanje čuvara i ljubitelja vinogradarske tradicije započelo je uz svirku glazbenog sastava "Brajdaši“, a na početku susreta na dosadašnju vinogradsku godinu osvrnuo se predsjednik Udruge Marijan Županić te okupljenima poželio uspješnuberbu, te obitelji Korotaj zahvalio na domaćinstvu manifestacije.

U ime općine Cestica vinogradare i goste pozdravio je načelnik Mirko Korotaj: Zahvalio je članovima Udruge Sveti Martin Cestica na čuvanju vinogradarske tradicije te sve okupljene pozvao na manifestaciju "Staza vina“, koja će se održati u mjesecu listopadu.

Nakon što je domaćin okupljenima uputio riječi dobrodošlice krenulo se u vinograd nad kojim je simboličnim okretanjem krila isti u pogon pustio Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća općine Cestica, a istom je uz članove Udruge bila prisutna i petogodišnja Mia, kćerka Tatjane i Simona, vlasnika vinograda.

Prvom "klampanju“ klampotica nazdravili su svi okupljeni, a druženje je potom nastavljeno na zaravni napravljenoj nasuprot vinograda Simona Korotaja.

Pogledajte fotogaleriju.