FOTO Cestica domaćin stručnom seminaru za ugostitelje TZ područja Sjever Zagorja Foto: Martin Novosel

FOTO Cestica domaćin stručnom seminaru za ugostitelje TZ područja Sjever Zagorja

vv | 24.1.2024. u 19:52h | Objavljeno u Našim krajem

Turistička zajednica područja Sjever Zagorja (općine Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec i Vinica) održala je danas prvi dio dvodnevnog stručnog seminara „Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam“ koji se održao u Kulturnom centru u Cestici.

- Ovo je seminar kojeg provodi Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova selo. Cilj nam je promicati turizam u našem kraju i upoznati one koji su zainteresirani da se bave turizmom u narednom razdoblju, ali i one koji se već time bave da dobe neke nove informacije i spoznaje kako razviti svoj turistički proizvod i kako uopće registrirati svoju turističku djelatnost te uopćenito doznati neke informacije o ruralnom turizmu - istaknula je Mirjana Koledić, direktorica Turističke zajednice područja Sjever Zagorja.

Cestica_seminar_turizam_18.jpg

Mirjana Koledić, direktorica TZ područja Sjever Zagorja, i Mirko Korotaj, načelnik općine Cestica

Na današnjem programu su se održala predavanja na teme "Pravnog okvira za registraciju i rad" dr. sc., Andree Pešutić, dipl. iur., "Uloga tradicije u oblikovanju ponude" te "Paketi usluga u ruralnom turizmu" Roberta Baćca, dipl. oec., iz Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute te "Eko oznakom do održivog razvoja i prepoznatljivosti u ruralnom turizmu" Zvonka Lajtmana,  ugostitelja Ruralne međimurske kuće za odmor "Lina" - nositelj oznake EU Ecolabel. Seminar se održava još i sutra, a danas je na otvaranju sve zainteresirane kao domaćin dočekao i pozdravio načelnik općine Cestica, Mirko Korotaj

- Općina uvijek daje podršku turističkoj zajednici i projektima koje će ona provoditi te smo uvijek spremni poduprijeti takve programe. Za određenu viziju turizma treba imati i određeno znanje jer svi mi uvijek mislimo da smo najbolji u nečemu, ali ponekad nam treba određena podloga, a predavači će sigurno kroz izmjenu iskustva prenijeti važne naputke da privučete što više turista. Turizam se na ovom području dobro razvio upravo zahvaljujući vama koji ste otvorili svoje smještajne kapacitete uz dobru ponudu hrane i pića. Naš kraj je prekrasan, treba to proći i vidjeti, a svatko tko to vidi će se sigurno ponovno i vratiti - istaknuo je Korotaj.

Sutra su od 10 sati, također u Kulturnom centru u Cestici na programu predavanja "Marketing i brendiranje" i "Komunikacija s javnošću i gostima" dr. sc. Irene Bosnić, prof. v.š. Veleučilišta u Virovitici, "Osnove (ruralnog) turizma" mr. sc. Dijane Katice iz Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova selo te "Kreiranje turističkog proizvoda i intepretacija vlastitog proizvoda" Dubravka Fijačka, licenciranog trenera intrepretacije by Intepret Europe.

preuzmi.jpg   preuzmi.png   304743292_126789460100308_4778137224103070192_n.jpg  b181f97197834843dbfa15a9e56dfe36.jpg