FOTO Čarobna predblagdanska atmosfera u Varaždinskim Toplicama napunila središnji gradski trg Foto: Grad Varaždinske Toplice

FOTO Čarobna predblagdanska atmosfera u Varaždinskim Toplicama napunila središnji gradski trg

Varaždinske vijesti | 21.12.2022. u 17:33h | Objavljeno u Našim krajem

Vesela i čarobna predblagdanska atmosfera vladala je protekla četiri vikenda na središnjem gradskom trgu u Varaždinskim Toplicama.

Trg Republike Hrvatske na kojem se odvijala Toplička božićna priča bio je nezaobilazno mjesto za sve generacije. Mirisi kuhanog vina kojeg su s veseljem i radošću sve četiri nedjelje pripremali i kuhali vinogradari i članovi Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice uključujući razne božićne delicije, ove godine mamili su Topličance u centar grada.

varazdinske_toplice_bozicna_prica_advent_21122022_2.jpg

Iako je Toplička božićna priča u usporedbi s adventima u drugim, većim gradovima manja, sadržajno je bogata što potvrđuje i program u kojem je svatko mogao pronaći ponešto za sebe.

Odlična predblagdanska atmosfera vladala je uz svirku Emerika i Mirte, Ex Fakina, tamburaša KUD-a Toplice i godišnjeg koncerta KUD-a Toplice, malog sajma KUD-a i topličkih udruga, Moto mrazova koji su razveselili one najmlađe, pa do adventskih slastica, kuhanog vina i kobasica za što su se pobrinule topličke udruge; Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin, udruge žena Svibovečki zvon, Naši cajti i Udruga Biserna dolina Grešćevina.

varazdinske_toplice_bozicna_prica_advent_21122022_3.jpg

Zadovoljstvo što su prekrasna blagdanska atmosfera i ukrašen Trg privukli brojne građane istaknula je i gradonačelnica Dragica Ratković.

- Vjerujem da nam je ovo predblagdansko vrijeme u Varaždinskim Toplicama koje je obilježio lijep i sadržajan program te tradicionalno paljenje adventskih svijeća čime iščekujemo Božić donijelo veselje, smijeh i radost što nam je, s obzirom na izazove s kojima smo se svi suočavali unazad nekoliko godina, bilo itekako potrebno. Posebno mi je drago što su nas i ove godine, već tradicionalno posjetili Moto mrazovi i razveselili naše najmlađe građane – rekla je gradonačelnica Ratković.

Ove godine Topličance su paljenjem prve adventske svijeće u vrijeme došašća uvele članice Udruge žena "Svibovečki zvon", dok su drugu koja predstavlja mir upalile članice Udruge Biserna dolina Grešćevina te članovi DVD-a i Mjesnog odbora Grešćevina. Čast da upale treću adventsku svijeću pripala je članovima KUD-a "Toplice", dok su četvrtu svijeću upalili članovi Moto kluba Aqua Bikers.

varazdinske_toplice_bozicna_prica_advent_21122022_1.jpg

Direktorica Turističke zajednice Varaždinskih Toplica Lana Husnjak naglasila je kako su vrijedne topličke udruge koje su se uključile u sva događanja svojim aktivnostima omogućile građanima da uživaju u predbožićnom vremenu.

- Četiri adventske nedjelje su iza nas, a ovo vrijeme koje nas i kroz simboliku svijeća koje palimo na adventskom vijencu podsjeća na ono uistinu bitno - nadu, vjeru, mir, radost i naravno ljubav, proveli smo upravo tako. Sve četiri nedjelje na Trgu je bilo vrlo živo, odaziv je bio odličan, a posebno mi je drago da iz godine u godinu ova zimska događanja posjećuje sve veći broj ljudi – poručila je Husnjak.

Topličku božićnu priču upotpunio je božićni koncert Glazbene škole, Područnog odjela Varaždinske Toplice u utorak te božićna priredba u Osnovnoj školi Svibovec koja je na redu u srijedu u 17 sati.