FOTO:Čačić na svečanoj sjednici u Knegincu: Kaniški svoj posao obavlja na razini koja je primjer drugima

| 20.7.2018. u 11:00h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom su sjednicom Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec jučer u Zlatnim goricama obilježeni Dani Općine Gornji Kneginec, a pohvala na račun jedne od najrazvijenijih općina nije nedostajalo.

Pozivu na svečanu sjednicu odazvali su se brojni uzvanici iz političkog, kulturnog, poslovnog i društvenog života Varaždinske županije, pa i šire, a sve ih je na početku pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Bubnjarić.

U novu godinu s 14 novih projekata

Načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški, istaknuo je dva velika projekta koja su obilježila prvu godinu mandata, a to su otvaranje jednog od najmodernijih dječjih vrtića na ovim prostorima, vrijednog 14 milijuna kuna te otvaranje novog vatrogasnog doma DVD-a Donji Kneginec vrijednog 1,5 milijuna kuna, od čega je milijun kuna došlo iz Ministarstva regionalnog razvoja.

- Ove smo godine kandidirali već 14 novih projekata vrijednih 13 milijuna kuna prema ministarstvima i europskim fondovima, a odobreno ih je već osam. To nije lako pogotovo kada u obzir uzmemo da je naša općina jedna od najrazvijenijih pa od države možemo dobiti samo 30 - 50 posto, dok ostala sredstva moramo osigurati sami - rekao je načelnik Kaniški.

Od prijavljenih projekata važno je istaknuti popodnevnu smjenu u dječjem vrtiću te zapošljavanje defektologa, logopeda i ostalih stručnjaka koji su potrebni u vrtiću. Projekt je vrijedan 2,5 milijuna kuna.
- Ugovor očekujemo u rujnu i nakon toga odmah počinjemo sa programom. Vrtić nam je pun, imamo 240 djece i 30 teta. Moram napomenuti da više ne upisujemo djecu iz vanjskih općina. Za ljude iz Kneginca nema listi čekanja, oni koji se prijave upadaju -

Dodao je kako je sanirano šest klizišta te im preostaje sanacija klizišta površine osam hektara vrijednog 3 milijuna kuna, za što će im biti potrebna pomoć države.

Načelnik je ujedno najavio i planove za ostatak godine.
- Prije svega, sada u kolovozu ćemo kandidirati izgradnju novog vatrogasnog doma DVD-a Kneginec Gornji, našeg centralnog društva, vrijednog 5 milijuna kuna. Ujedno se radi i građevinska dozvola za preseljenje općinske uprave u objekt bivšeg dječjeg vrtića kod crkve gdje će se ujedno urediti i trg -

Samo riječi hvale

Među uzvanicima bio je i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, koji je za Općinu Gornji Kneginec i njezinog načelnika imao samo riječi hvale.

- Izvršna vlast na razini lokalne samouprave i na razini regionalne samouprave nije pitanje ideologije, niti stranaka niti političkog opredjeljenja. To je pitanje kvalitete realizacije projekata i sposobnosti tih ljudi. Svatko tko ističe političke boje i ideologiju prikriva svoju nesposobnost. Načelnik Kaniški nema razloga to činiti jer rezultati su tu. Mi imamo jako dobru suradnju i na području obrazovanja i na području infrastrukture. Načelnik Kaniški je primjer jednog načelnika koji svoj posao obavlja na razini koja je primjer drugima. Naravno da on sudjeluje u projektu produžene nastave, za razliku od nekih mudraca. On ne samo da sudjeluje u projektu, on je projekt pokrenuo i prije nego što ga je Županije pokrenula. Ujedno je u projektu gerontodomaćica. To su sve mali ali važni socijalni projekti za ljude u potrebi. Svi njegovi projekti samo pokazuju da on ima osjećaj za ljude ali i da ima sposobnost za realizaciju projekata - istaknuo je župan.

Uz župana, načelniku i vijećnicima su čestitali član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić kao izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske Predraga Štromara, saborski zastupnik Anđelko Stričak kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade Republike Hrvatske te načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić koji je načelniku Kaniškom ujedno darovao hrvatski nogometni dres sa potpisom izbornika Zlatka Dalića.

Dodijeljena priznanja

Nagradu za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobila Udruga vinogradara i voćara „Varaždin Breg“, a Nagradu za doprinos ugledu i promociji Općine Gornji Kneginec dodijeljena je Sportsko ribolovnom društvu „Ostriž“ Kneginec te članovima zbora sv. Marije Magdalene.

Diplomu općinskog načelnika za iznimna postignuća na Prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom dobio je Karlo Hruškač iz Donjeg Kneginca, zatim NK Dubravka-Zagorac za rezultate na županijskom natjecanju, te Vatrogasna zajednica Općine Gornji Kneginec za osobite zasluge i iznimna postignuća u vatrogastvu te za dugogodišnju humanitarnu djelatnost na zaštiti od požara i spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci