FOTO Brojni gosti na svečanoj sjednici Općine Vinica, Kostanjevac poručio: "Idemo u nove pobjede" Foto: Krešimir Đurić

FOTO Brojni gosti na svečanoj sjednici Općine Vinica, Kostanjevac poručio: "Idemo u nove pobjede"

IHR/Varaždinske vijesti | 26.4.2019. u 20:40h | Objavljeno u Našim krajem

- Pred nama je razdoblje novih investicija i optimizma. Evo, baš jučer, između 181 općine od traženih 900.000 kuna dobili smo 78.000 kuna. Dobro ste čuli. Ali ipak, veliko hvala našem sumještaninu i uvaženom potpredsjedniku Vlade. Unatoč malim novcima koja su nam dodijeljena, i dalje sam optimist, ponosan HDZ-ovac koji časno odrađuje peti načelnički mandat sretan što sam okružen dobrim i vrijednim suradnicima. I zato želim svim žiteljima općine, župljanima i učenicima te nastavnicima škole i svima koji će danas ovdje dobiti priznanja čestitati Dan općine. Idemo dalje u nove pobjede za Vinicu i Hrvatsku – poručio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac na današnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu Dana općine, koji se slavi uz Markovo.
Svečana sjednica u Vinicu je dovela saborske zastupnike HDZ-a Davora Ivu Stiera, Josipa Križanića i Anđelka Stričaka, ujedno i izaslanika premijera, saborskog zastupnika HNS-a Milorada Batinića, državnog tajnika u Ministarstvu obrane generala Zdravka Jakopa, generala Mladena Markača, inače počasnog građanina Općine Vinica, župana Radimira Čačića, predsjednika Županijske skupštine Alena Runca te brojne gradonačelnike i načelnike iz gradova i općina Varaždinske županije.

_DSC1456_resize.JPG


Načelnik Kostanjevac osvrnuo se na projekte koji su u proteklih godinu dana realizirani: sanacija klizišta, nerazvrstanih cesta, projekt izgradnje dječjeg vrtića, ulaganje u mlade i djecu kroz sufinanciranje smještaja djece u vrtiću, produženog boravka, a od prošle godine i potpore učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja.
- Znam također i svjestan sam da smo možda mogli i više napraviti, ali smo sve to uspjeli napraviti pod kojekakvim okolnostima raspolažući s izuzetno malim općinskim sredstvima, ali i najgorim mogućim uvjetima preteženo vječitim politikanstvom i podmetanjima. Naravno, uz pomoć i angažman predsjednika Vlade, saborskih zastupnika Križanića i Stričaka, ministara i varaždinskog župana sve je lakše i jednostavnije – rekao je Kostanjevac.
Čestitke svim mještanima Vinice uz Dan općine uputio je i Stričak koji je ustvrdio da ove godine doista imaju doista razloga za slavlje.
- Sve nas veseli što se napokon kreće s revitalizacijom Opeke i da će upravo razgovori, dogovori i vertikala koja je uspostavljena na relaciji općine, županije i države dati i rezultate – rekao je Stričak.
I župan Čačić zadovoljan je što se taj projekt napokon pokreće.
- Ugovor koji je nedavno potpisan s ministrom Marićem daje nam pravo da kandidiramo naše projekte na europske fondove s obzirom da smo u prethodnom postupku, kroz kriterije Ministarstva obrazovanja dobili dva Centra kompetentnosti, od kojih je jedan u Općini Vinica. Najvažnije od svega je da taj se taj ogromni projekt, koji Varaždinska županija ne bi mogla realizirati bez podrške iz EU fondova, pokreće – rekao je župan.
No, Vinicu danas nije zaobišao ni problem prometa teških kamiona na državnoj cesti D2.
- Prema Zakonu o cestama, ministar prometa u suglasnosti s nadležnim ministrom MUP-a i graditeljstva, koji je, gle čuda, iz Vinice, donosi propis kojim se ograničava uporaba pojedinih javnih cesta za pojedina vozila i tim propisom stotine kamiona su natjerane na ovu cestu – rekao je Čačić u Vinici.

Kako je bilo danas u Općini Vinica pogledajte u fotogaleriji.