FOTO Brojni biciklisti sudjelovali na ovogodišnjoj biciklijadi Općine Maruševec

vv | 17.6.2024. u 21:27h | Objavljeno u Našim krajem

Igralište Gmajna u Čalincu je točno u podne protekle subote postalo središte okupljanja zaljubljenika u biciklizam i pobornika zdravog načina života.

Tada je naime počelo okupljanje rekreativaca za ovogodišnju Biciklijadu Općine Maruševec, koji su pritom mogli izmjeriti tlak i šećer u krvi uz pomoć volontera Gradskog društva Crvenog križa Ivanec.

Prostor igrališta Gmajna bio je ispunjen biciklistima svih generacija iz Varaždinske i susjednih županija koji su uz pucnjeve kubure članova Kuburaške udruge Maruševec jedva dočekali početak još jedne biciklističke avanture kojoj su i povoljni vremenski uvjeti išli na ruku.

Pod organizacijskom palicom Udruge za sport i rekreaciju Gmajna i Općine Maruševec, ova biciklijada iz godine u godinu privlači sve veći broj zaljubljenika u pedaliranje pa brojka od oko 300 sudionika biciklijade nije iznenadila organizatore, među kojima je bio i Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec koja je bila pokrovitelj ove sportske manifestacije huminatarnog karaktera, budući da će se prihod od prikupljenih kotizacija darovati u iste svrhe.

Ove su godine biciklisti pedalirali na ruti u dužini 32 kilometara kroz općine Maruševec, Vinica, Cestica i Petrijanec, pružajući im priliku da istraže navedene krajeve na dva kotača. Biciklisti su se okrijepili na dva odmorišta; u Caffe baru Castle Vinica i kod DVD-a Strmec Podravski.

Kotizacija za sudjelovanje je iznosila 5 eura, a svaki sudionik biciklijade dobio je majicu te osvježenje na početku i ručak na kraju biciklijade. Udruga Gmajna je nakon 7. biciklijade Općine Maruševec organizirala i zajedničko praćenje utakmice Hrvatska – Španjolska.

Kako je bilo, pogledajte u foto-galeriji.