FOTO Božićna priredba OŠ Sveti Ilija puna radosti, ljubavi i topline Foto: Gordana Šimunec

FOTO Božićna priredba OŠ Sveti Ilija puna radosti, ljubavi i topline

VV / S. Lelkić | 28.12.2023. u 08:10h | Objavljeno u Našim krajem

Radost, ljubav, toplina i zahvalnost ispunile su 22. prosinca školsku dvoranu Osnovne škole "Vladimir Nazor" Sveti Ilija, zahvaljujući vrijedim učenicima i učiteljima koji su za prisutne uzvanike i goste pripremili božićnu priredbu pod geslom "Raduj se, cijeli svijete!".

Priredba je započela glazbenom točkom: pjesmu "Bijeli Božić" maestralno su izveli Jana Kreš (5.b), Nikola Epling (5.a) i Franka Barulek (6.a), uz pratnju tamburaša. Program božićne priredbe, čija je koordinatorica bila učiteljica Monika Copak, vodile su trećašice Eva Šanjek i Angelina Štefanko.

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_22122023_01.jpg

Simpatične voditeljice prisutnima su za ove blagdane poželjele mnogo snijega, veselja, smijeha i plesa – "baš onak kak je to i negda bilo". Njihove su želje svojim nastupima potkrijepili mali folkloraši, koji su dočarali dječje igre i plesove Zagorja, te Nataša Škriljevečki (4.a) i Rafael Barulek (4.a) krasnoslovom pjesme "Božić".

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_22122023_04.jpg

Toplim porukama na njemačkome jeziku sretan Božić poželjeli su članovi dramske družine "Blümchen", a sve okupljene na ples su pozvale male plesačice.

Govoreći o pravim vrijednostima Božića, ravnateljica Anđelka Rihtarić prigodnim je riječima svima poželjela vesele i sretne božićne blagdane te zdravu, uspješnu i radosnu novu, 2024. godinu.

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_22122023_08.jpg

Dolazak Božića recitalom "Sretan ti Božić, narode moj" najavili su Nikola Epling (5.a), David Eršeg (5.b), Tin Minđek (5.b), Emil Kefelja (6.a), Simon Jakobović (6.a) i Nola Mlakar (6.b), a kako izgleda "Božićno jutro" plesnim su pokretima prikazale članice plesne skupine "Suvremeni ples".

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_22122023_10.jpg

Radosne su glasove na pozornicu donijeli oni najmlađi: pjesme "Rudolf crvenoga nosa" i "Snjegović Frosty" izveo je Mali pjevački zbor. Izvođači su radostan Božić zaželjeli i na poznatim jezicima svijeta: pjesmu "Jingle Bells" izveli su polaznici engleskoga jezika Škole stranih jezika "Žiger", Blümcheni su na njemačkome jeziku objasnili "Was fehlt?", a Simona Benc (8.b), Katja Pintarić (6.a) i Katja Lukač (6.b) pjesmom su poželjele "Feliz Navidad", uz glazbenu pratnju Klare Žimbrek (8.b) i Ane Šestak (5.b) na ukuleleu te Nike Đurkas (8.b) na gitari.

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_22122023_16.jpg

Što Božić zaista znači pjesmom "Whisper" došapnuo je Veliki pjevački zbor, a Knjigoljupci su u scenskoj igri "Božićni darovi" otkrili da Božić ne čine pokloni i ukrasi, već ljubav i uspomene.

Kako bi ova božićna priredba bila posebna, uloženo je mnogo truda, rada i ljubavi. Zato su voditeljice na pozornicu pozvale učiteljice koje su sudjelovale u pripremi programa: Jelena Keretić uvježbala je tamburaše, plesnu skupinu "Suvremeni ples" te Mali i Veliki pjevački zbor; Sanja Požgaj uvježbala je male folkloraše, Danica Detić sa svojim je učenicima pripremila krasnoslov pjesme "Božić", a Maja Majnarić pripremala je polaznike dramske skupine "Blümchen".

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_22122023_15.jpg

Sunčana Lelkić i Maja Priher pripremale su recital "Sretan ti Božić, narode moj", Maja Bregović i Valentina Peharda iz Škole stranih jezika "Žiger" pripremile su pjesmu "Jingle Bells", Anica Hajdinjak sa svojim je plesačicama sve pozvala na ples, a Ivana Posavec-Lončarić s Knjigoljupcima je spremila scensku igru "Božićni darovi".

Učiteljice su u znak zahvale primile božićnu zvijezdu. Božićnu su zvijezdu u znak zahvale primili i tonski majstori Igor Puček i Sunčana Lelkić, majstor svjetla Luka Milinković, učiteljica Dijana Piskač koja je uredila pozornicu te koordinatorica ovogodišnje priredbe Monika Copak, koja je ujedno pripremala i male voditeljice. Sve je nastupe svojim fotoaparatom zabilježila učiteljica Gordana Šimunec.

Na kraju priredbe na pozornicu su izašli svi izvođači koji su s okupljenima zapjevali pjesmu "Fritula" te još jednom svima zaželjeli sretan Božić i novu godinu!

osnovna_skola_sveti_ilija_bozicna_priredba_22122023_20.jpg

Više fotografija s bajkovite božićne priredbe pogledajte u fotogaleriji: